Force India: Renault bolji od očekivanog

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Renault je nakon slabašne povratničke sezone dosta bolje krenuo u 2017., prvu sezonu u kojoj imaju samostalno dizajniran bolid predviđen za vlastitu pogonsku jedinicu. Prve utrke pokazuju da bi se francuska momčad mogla naći u borbi za sredinu poretka gdje se još nalaze Williams, Toro Rosso, Haas i Force India.

Na pitanje je li iznenađen Renaultovim napretkom i boljom formom, Force Indijin zamjenik šefa Bob Fernley kaže:

“Da, jesam. Renault je napravio fantastičan posao preko zime, puno bolji nego što sam mislio, ali mi smo to identificirali. Uoči testiranja sam osjećao da bismo se mogli naći u četveroboju s Williamsom, Toro Rossom i McLarenom. Jasno je da McLaren nije uspio, ali Renault je uskočio na McLarenovo mjesto i mislim da će tako biti cijelu sezonu.”

“Iz onoga što sada možete vidjeti, izgleda prilično uzbudljivo. Imate dvije momčadi u borbi za vrh i četiri koje će se boriti za četvrto mjesto – Red Bull je očigledno negdje u sredini.”

Toro Rossov Carlos Sainz je iznenađen Renaultovom brzinom u jednom krugu budući da je Nico Hulkenberg zauzeo sedmo startno mjesto na posljednje dvije utrke, ali zato vjeruje da je njegova momčad nešto bolja u utrci.

“Čini se da Renault u jednom krugu ima nešto ekstra. Nešto postoji, možda oko aerodinamike, ili oko guma u jednom krugu, uglavnom nešto što mi nemamo. U utrci se čini da izgledamo slično.”

“Ove godine smo posebno dobri prema gumama, iznenađujuće za nas, ali u Kini i u Australiji smo bili jako nježni prema gumama pa može biti nešto s tim. Ali Renault je definitivno kročio velikim korakom prema naprijed s bolidom, možemo to vidjeti po podacima”, kaže Španjolac.

Borba u sredini poretka

4. Force India   17 bodova
5. Williams      16 bodova
6. Toro Rosso    12 bodova
7. Haas           8 bodova
8. Renault        2 boda

Odgovor

1 komentar

  1. James Hunt
    herr_Mihael Prikaži

    Renault je tvornicka momcad. Bilo bi zalosno da nisu dobri



    10
    10

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.