Raikkonen nezadovoljan svojom, ali zadovoljan Ferrarijevom formom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 12 komentara

Unatoč vrlo dobroj formi na kraju prošle sezone, Kimi Raikkonen se nikako ne može sastati s novim bolidom i to se vidno odražava na njegovim rezultatima ove sezone.

Na sve tri utrke bio je sporiji od timskog kolege u kvalifikacijama, a u utrkama je to izgledalo još uvjerljivije jer je Sebastian Vettel pobijedio na dvije utrke, a u jednoj završio na drugom mjestu, a Raikkonen još čeka svoje prvo pobjedničko postolje.

Nakon VN Bahreina je priznao da je razočaran:

“Iskreno, predugo traje [traženje forme]. Znate, odmah trebamo ući u pravi film, a očigledno to nismo uspjeli.”

“Puno je razloga, ali na utrci u Kini sigurno nije pomoglo što nisam vozio prvog dana. Kad imate neke probleme onda barem želite kružiti stazom da ih riješite.”


Raikkonen se često žalio na podupravljanje, ali je sada zadovoljan bolidom.

“Prilično sam sretan bolidom u ovom trenutku. Osjetio sam da radimo apsolutno prave stvari. Na utrci u nedjelju sam osjetio da je bolid jako dobar, ali sam uprskao prvi krug i našao se u teškoj poziciji.”

“Sada se radi o sitnim stvarima, ali gledajući veliku sliku – mi smo otprilike tamo gdje želimo biti. Samo trebamo uštimati neke sitnice.”

“Predugo to traje, ali ne žalim se ni na koga jer je to moj zadatak. Očigledno, sretni smo kako stoje stvari, ali ja ne mogu biti sretan rezultatima.”


Odgovor

12 komentara

  1. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Ne birni Kimi, tvojim fanovima, (čast iznimkama) su krivi svi osim tebe.



    16
    16

    0
  2. Kimi Raikkonen
    IceMan282 Prikaži

    seronja..to sto priznas problem te nece podignut u mojim ocima..izvoli se probudit sad kad je najbitnije ili odi muda ‘ladit u Finsku..



    4
    4

    0
  3. Formula 1
    data Prikaži

    kimi vrijeme je za penziju. zauzimas mjesto u najjacem autu kojega bi netko drugi puno bolje koristio. tako bi imali borbu 2 ferrarija i 2 merca, a ovako ispada da samo jedan ferrari vozi jer tebe boli ona stvar za f1 ocito. ova 2 dvojica naprijed, bottas malo iza, a ti u nekom svom svijetu daleko iza 9 sela. da je redbull u ove 3 utrke imao malo vise srece, nebi ti ni 4. bio.



    4
    4

    0
  4. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Vidim drvlje i kamenje po Kimiju. Slažem se da ovo nije ni blizu razine koja je sada potrebna momčadi. Isto tako smatram da se Kimi trudi i daje sve od sebe, međutim on, po meni više ne može dati sezone kao nekad u MclM, 1.put u ferkanu ili Lotusu. Ne znam, kao da ova hibrid era je sve samo ne za icemana. Treba da se bori s Bottasom, za postolja, drži podalje ostale konkurente od 1. Ferrarijeve violine. Još je sezona mlada i ima vremena da se sabere i odveze sezonu kao 2016. Ako to ne uspije…. bila mi je čast i privilegija pratiti te kroz karijeru ali vrijeme je za mlađe aseve.



    12
    12

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      a gle i ja bi se trudio da mi daju priliku maximalno i 100% i radi prekovremeno do koje doba ujutro. No što to vrijedi ako se ja trudim ali brzinu nemam. Kimi je bio nekada jedan od najpouzdanijih sakupljača bodova kao npr u Lotusu i vozi vrlo dobro s obzirom na bolid. No sada nije ni slika tome i kritike su opravdane.



      3
      3

      0
  5. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ajde barem prizna ono što je očigledno. Jbt ako Vettel hvali auto i sa njime se bori za pobijede ona je nemoguće da taj isti bolid je toliko loš za Kimija i da ima problema u vožnji istog. Kimi od Lotusa nije onaj stari i ima dojam da mu polako “ističe rok trajanja”. Ferrari treba vozača koji će remetitit planove Bottasu iLewisu. A Kimi ako to ne bude mogao konstruktorsku titulu mogu samo sanjati a u tom slučaju je ovo zadnja godina za Kimija u F1. Neće on ići u lošije ekipe i to je onda njegov kraj.



    6
    6

    0
  6. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Ja bi da ga se baci lavovima!?
    Srediće se Kimi već. Čemu briga.



    6
    6

    0
  7. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Još sam prošle godine govorio da ga trebaju mijenjati. Nje on više za top bolid. Možda da ode u williams.



    3
    3

    0
  8. Ferrari
    Black Queen Prikaži

    Meni je Kimi drag vozač, uvijek neki smijeh s njim,ali ako Ferrari misli osvojiti titulu konstruktora ove godine, on mora doci k sebi i to brzo. Ne može Seb sve sam. Nadam se da ce Kimi naći to sto mu fali i da konačno ostvarimo neke 1-2 pobjede. Bilo bi vrijeme. ?



    4
    4

    0
  9. Williams
    nigel7 Prikaži

    ma ovo je mzadnja sezona kimij u ferrariju bar ja tako mislim,,vec 3 godine je tu i nema rezultata



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.