Wehrlein odgovorio kritičarima

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 3 min 2 komentara

Sauberov Pascal Wehrlein se ovog vikenda vraća u kokpit svog bolida nakon što ga je na prve dvije utrke sezone mijenjao rezervni vozač Antonio Giovinazzi. Nijemac bi fizički trebao biti spreman za sve napore koji će ga čekati u novoj specifikaciji bolida tijekom GP vikenda, a uoči svog povratka je odgovorio svima onima koju su dovodili u pitanje razloge zbog kojih je odlučio pauzirati dvije utrke.

“Ne brine me previše što su drugi govorili jer nisu poznavali moju situaciju, a komentirali su je. Mislim da je to za mene bila ispravna odluka, a to su smatrali i Monisha i Toto. Što drugi vozači misle, to je njihovo mišljenje.”

“Ako ne znate koju je ozljedu netko pretrpio, ne biste ga trebali kritizirati. Znate, prilično je jednostavno.”

“Sama ozljeda nije bila nešto preozbiljno jer sam sada dobro, ali da je to bila samo neka bol u mišićima ili bilo što drugo, mislite li da bi Sauber ili Mercedes prihvatili to što neću voziti? Čuo sam neke negativne komentare. Ne smeta mi previše.”

Wehrlein je povredu zadobio na Utrci prvaka u siječnju ove godine kada je pred sam kraj svog kruga izgubio kontrolu nad automobilom, skrenuo u suprotnu traku te se na kraju preokrenuo. Rezultat ovog incidenta je bio prijelom tri torakalna kralješka, a strogo mirovanje u fazi oporavka je dodatno smanjilo snagu njegovih mišića.

“Nisam se mogao micati dosta dugo, naravno da sam bio jako ograničen u svojim treninzima. Izgubio sam puno mišićne mase pa je fokus bio na izgradnji tih mišića. Puno sam trenirao. Bio sam u Austriji blizu Salzburga, radio sam s Erwinom Gollnerom. Trening je bio jako intenzivan, većinu vremena sam proveo tamo trenirajući s njim.”

“Definitivno se osjećam puno bolje, nema usporedbi s Melbourneom. Sada sam tu gdje bih trebao biti kako bih mogao voziti bolid onako kako se to od mene očekuje, i to je dobro.”

Mercedesov junior smatra da novih problema ne bi trebalo biti.

“Ovo je moja prva utrka ove godine i normalno je da postaje lakše kako budete odrađivali više utrka. Mislim da ću biti dobro u bolidu. Nema boli, to je najvažnija stvar. Staza je također poprilično ravna, nema puno neravnina. Jedino je malo vruće, ali što se tiče ostaloga, u redu je.”


Odgovor

2 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Brao, nek si im rekao…



    3
    3

    0
  2. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Kog briga.. Saberi se i vozi..



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.