Bottas: Moja greška nas je koštala bodova

Vijesti

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 4 komentara

Valtteri Bottas je veći dio utrke proveo u pozadini iza vodećih, nakon što je priliko zagrijavanja guma iza sigurnosnog automobila napravio grešku i izvrtio se na stazi te pao na 12. poziciju. Nakon utrke vidno utučen i nezadovoljan Finac je prinazo svu krivicu za loš plasman na šestu poziciju na kraju utrke.

“Mislim da su svi imali problema sa startom, bilo je dosta hladno i mokro, prelaz sa jednih guma na druge nije bio lak. U prvom boksu ssmo imali nekoliko problema, izgubili smo pozicije jer smo se dugo zadržali, ali to nije bio veliki problem posebno u onim uvjetima, ispred nas je bila cijela utrka. Zatim iza sigurnosnog automobila sam pokušavao da što više zagrijem gume jer smo se mučili sa temperaturama guma, bio sam preagresivan i otišao sam predaleko, napravio pogrešku i izvrtio se. Izgubio sam previše vremena i pozicija, trebalo mi je dugo da se ponovo zagrijem gume pa sam se mučio neko vrijeme. Ali na kraju utrke tempo je bio tu, bio sam brz. Ja sam napravio grešku i meni ide na dušu, zbog toga smo izgubili puno bodova danas.”

Na pitanje novinara zašto je boks bio spor, Valtteri je objasnio:

“Kada su podigli bolid da mjenjaju gume, stražnja dizalica je popustila i bolid je pao na zemlju, pa su me morali ponovo dizati i mijenjati gume. Zatim je bio problem sa semaforom [vozači priliko stajanja u boksu iznad glave imaju semafor koji im pokazuje je li izlaz sa zaustavljanja slobodan ili trebaju pričekati bolid koji dolazi], pa smo čekali dugo dok nisam izašao na stazu. Ali sve su to bile male pogreške nasuprot moje.”


Odgovor

4 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    i mene para!
    saberi se valtteri!


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.