Hamilton: Nismo znali koliko je Ferrari brz

Vijesti

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Lewis Hamilton je danas osvojio šestu uzastopnu pole poziciju, i bio brži od Ferrarija u oba pokušaja u Q3. Također je postavio novi rekord staze Shanghai, s vremenom 1:31.678. Lewis je bio očito sretan nakon kvalifikacija, ali je priznao da su se poslije Q1 i Q2 pribojavali Ferrarijeve brzine.

“Nismo znali gdje ćemo završiti, jer su Ferrariji bili ozbiljno brzi u Q1 i Q2. Znali smo da će biti blizu, ali nisam znali koliko i u čiju korist. Sve što sam tada zaželio je da odvezem najbolji krug koji mogu sastaviti, i svaki put kada sam izašao na stazu odgrizao sam mrvicu vremena.”

“Prvi krug u Q3 je bio odličan, posebno kada sam vidio da zaostaju, ali sljedeći je bio još bolji i sretan sam što sam završnicu kruga odvezao upravo onako kako sam želio.

“Ako sutra bude kiša, bit će jako zanimljivo jer su novi bolidi jako teški za pokrenuti i po suhom, a kamoli po mokrom. Mislim da neće biti puno vozača koji će dati sve od sebe u prvom stintu, jer je jako teško procjeniti i odrediti kako da vozite ove bolide po novim uvjetima.”

“Mislim da dosta gledatelja ovo niti ne zna, ali mi na ovim bolidima imamo kvačilo koje povučemo 100%, i kada se svjetla ugase moramo ga pustiti do određene točke, ne do kraja, i nemamo nikakvu referentnu točku, sve moramo raditi na čisti osjećaj i instinkt iza volana.”


Odgovor

2 komentara

  1. sennacher Prikaži

    Vrlo zanimljiv ovaj zadnji dio izjave.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.