Alonso neće napustiti McLaren sredinom sezone bez obzira na situaciju

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 3 min 7 komentara

Bez obzira na lošu situaciju u kojoj se nalazi njegova momčad, te medijske napise o tome kako bi sredinom sezone mogao napustiti ekipu ako se situacija ne popravi, Fernando Alonso tvrdi da će unatoč svemu ispoštovati svoj ugovor s britanskom momčadi.

Alonso je nakon VN Australije imao dojam da je MCL32 zapravo najsporiji bolid na gridu, što je samo potvrdilo predviđanja koja su se pojavila nakon predsezonskih testiranja. Bivši vozač Mark Webber je također bio jedan od onih koji je prošlog tjedna rekao da bi Španjolac već sredinom sezone mogao napustiti momčad, ali Fernando je u Kini opovrgnuo takve priče.

“Ne, to definitivno nije točno. Izvana je normalno da vozači govore, a ja sam čitao komentare mnogih ljudi. Ako u Španjolskoj neki bivši vozač ili motociklist razgovara s medijima, novinari imaju jedno pitanje koje se tiče i Alonsa. ‘Kako oni vide situaciju?’ Čini se da su mi svi bliski i da sam depresivan! Ali nije tako”, kaže Alonso i dodaje.

“U Formuli 1 dajem sve od sebe, spremniji sam nego ikad i radim najbolje što mogu. Momčad sada nije konkurentna, to je točno i nema puno toga što možemo učiniti od jednog do drugog dana, to je naporan posao. U isto vrijeme mislim da ekipa od mene sada očekuje ekstra posao, ekstra rezultat, kao što smo učinili u Australiji gdje su predikcije i simulacije govorile da smo zadnji, a mi smo bili 10. U Kini, ako predviđanja kažu da smo zadnji, nadamo se da je Alonso u bodovima.”

U Kini će McLaren zasigurno imati tešku utrku.

“U Australiji smo imali rekord s čuvanjem goriva, zato će ove godine biti teško dok god se motor ne poboljša. Ne snaga, puno je stvari. Pouzdanost, čuvanje goriva, puno je drugih implikacija zbog čega ne možemo voziti normalno. Sada je prilično teško voziti bolid, ali dajemo sve od sebe kako bismo pomogli momčadi.”

“Trebamo biti spremni za tešku utrku. Teško je predvidjeti jer postoje utrke za koje imate velika očekivanja, a onda ne isporučite dobar rezultat. Isto tako vrijedi i suprotno, kada na papiru izgledaju teške, ali sve ide dobro. Pričekajmo. Ne mislim da nam fali isporuke iz ERS-a u usporedbi s konkurentima, već jednostavno imamo manje snage i onda na pravcima provodimo više vremena od ostalih.”

Podsjetimo, Alonsu je ovo treća i posljednja godina ugovora s McLarenom, pa se ponovno spominju priče o prelasku u Mercedes. Na pitanje bi li vozio za momčad aktualnih konstruktorskih prvaka, Alonso kaže:

“Sada nemam ništa za reći. To je pitanje za budućnost”, dodajući da ništa u životu nije isključeno.


Odgovor

7 komentara

  1. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    “Tko bi gori sad je doli a tko doli gori ustaje” Nešto se sjećam u vremenu dominacije Honda-MCLaren, da se o ferariju tako pričalo. Gotovi su, što više rade u F1…., neka se posvete motokultivatorima……..


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Pa naravno da neces…neces ni na kraju sezone ni ove , a ni sljedece jer sam ja tako rekao ?


    0
    0

    0
  3. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Govorio je on i da neće napustit Ferrari pa eto….


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ja ti preporucujem da odes popu na ispovijed ili hodži na skidanje uroka.


    0
    0

    0
  5. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Otići će on prije sredine sezone ;)


    0
    0

    0
  6. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    A di će , a rekao je da ne želi ići iz F1 još ? Jedina opcija mu je da ta Honda danas/sutra da proradi…ove tri momčadi konkurentne su popunjene ili ga ne žele i to je ta njegova sudbina >…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.