Što se zapravo događa s Wehrleinom?

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 4 komentara

Drugu utrku u nizu Pascal Wehrlein je odlučio da neće nastupiti za svoju novu momčad – Sauber. 22-godišnji Nijemac smatra da još uvijek nije fizički dovoljno spreman da bi odradio cijeli grand prix vikend na najbolji mogući način i zbog toga je donio zrelu odluku i poručio svojoj ekipi da je u ovom trenutku pametnije pronaći adekvatnu zamjenu.

Podsjetimo, Wehrlein se ozlijedio na Race of Champions u Miamiju krajem siječnja ove godine, a nakon toga je propustio prva testiranja u Barceloni. Na druga četiri dana testiranja je odradio 192 kruga, 41 krug više od Antonio Giovinazzija koji ga je mijenjao na prvim testiranjima.

Nakon toga je pomalo šokirao odlukom da propusti VN Australije, a sada je sve izglednije da ga nećemo vidjeti prije Rusije u zadnjem vikendu ovog mjeseca.

Bivši britanski vozač Tiff Needell je otvoreno sumnjičav:

“Wehrlein misli da nije spreman?! Mislite li da je Giovinazzi ijednom pomislio ‘ali, nisam dovoljno spreman’?”

Otprilike takav stav iznesen je i u talijanskoj La Gazzetti dello Sport gdje ističu kako je neobično da je Sauber objavio Wehrleinov izostanak u Kini dan nakon što je sam Wehrlein izjavio da želi odraditi barem prvi slobodni trening.

Njemački Auto Bild kaže da je Wehrlein u ponedjeljak odradio posao u simulatoru, a Bild također nema logičan odgovor na ovo što se događa.

“Od Australije je prošlo dva tjedna i to je vrijeme koje je imao da se dovede u formu,” piše Lennart Wermke.

“S njim radi Josef Leberer koji je radio s Ayrtonom Sennom. Ali, Sauber svejedno tvrdi da Wehrlein svojom voljom bira da se ne utrkuje? Hoće li biti spreman za Bahrein? Ima li ova priča još neke dijelove koje ne znamo?”

I zaista, neobično je da niti Wehrlein niti Sauber ne pružaju nikakve konkretne informacije od strane doktora. Iako su novi bolidi fizički zahtjevniji, Wehrlein se još ne utrkuje, a od incidenta je prošlo relativno puno vremena i FIA-ini doktori su davno dali svoje zeleno svjetlo.

Dok Toto Wolff komplimentira zrelost Wehrleina i njegove odluke da ne nastupi ako ne može dati svoj maksimum – Antonio Giovinazzi polako dolazi na radar svijeta Formule 1 i ako nastavi s ovako dobrom formom kao što je pokazao u Australiji pitanje je koliko će Sauber htjeti vratiti Wehrleina na njegovo mjesto.


Odgovor

4 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Odličan tekst i zanimljivo razmišljanje. Hvala za info. Pozdrav,


    0
    0

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Možda ima jednu od ovih novokomponkvanih bolesti, karakterističnu za mlade nadarene zvijezde – sportiste, a koja se zove “kurcobolja”, a obično se manifestuje kao djelimični/potpuni nedostatak volje za nečim.


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    Boli ga Bottas .


    0
    0

    0
  4. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Čudne se stvari sa Wehrlein-om već par mjeseci zbivaju, ovo sa Sauberom je dosad najčudnija i od Australije su mi njegovi razlozi baš sumnjivi. Ja se samo nadam da nisu ozbiljniji zdravstveni problemi u pitanju koje skrivaje, ako to isključimo onda mi je vjerojatnije da se njemu ne vozi Sauber ili da Sauberu nije baš prioritet da on vozi za njih već to da nije još uvijek spreman za vožnju ovih bolida. Tko će ga znati, šta je tu sve u igri, Wehrleina gura Mercedes, a Giovinazzia Ferrari, tako da o drugom Suaberovom vozaču vrlo lako može odlučiti jači lobi ove dvije ekipe.

    Kako god, Wehrlein je donji…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.