Nekoliko promjena na Shangai Internationalu uoči VN Kine

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 4 komentara

Na stazi Shangai International napravljeno je nekoliko preinaka uoči 14. VN Kine koja je na rasporedu ovaj vikend. Prva promjena, iako će biti gotovo neprimjetna, je najvažnija. Startno ciljna ravnina bit će nanovo asfaltirana, a time će se maknuti grba koja je bila negdje u ravnini izlaska iz boksa, a zbog koje je Wehrlein prošle godine izletio u kvalifikacijama te razbio bolid.

Druga promjena su veće gumene barijere na zavoju 1 i 8, budući da će se ove sezone njima prolaziti dosta većom brzinom nego prijašnjih godina.

Između staze i asfaltne zone izlijetanja u drugom zavoju bit će nanijet sloj betona obojan u zeleno, stoga na tom dijelu više neće biti trave. Izmjene su napravljene i na nekim pasicama. Tako će u zavojima broj 2, 3 i 12 biti povišene 5 cm s dužinom od tri metra te širinom jedan.


Odgovor

4 komentara

  1. nitrovip Prikaži

    Kao da već nije dovoljno “asfaltna zona izlijetanja” hint na asfaltna, sad će je obojat u zeleno pa kao tutleki koji gledaju misle da će ekipa izlijetat na travu…. :D

    Pa “gravel trap” je baš za to – trap, zamka da ako si kao vozač pogriješio gubiš i vrijeme i pozicije.. Danas sa ovim asfaltnim zonama tipovi samo nastave dalje, nikom 5-6. Još se pretiču po tim zonama. Glupost malo žešća.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.