F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Usvojen plan za jeftinije i glasnije motore

Marko Rakić

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Na sastanku FIA-e i proizvođača motora donesena je odluka o budućim motorima za Formulu 1 – jeftiniji i glasniji. Naš omiljeni sport krenuo je zelenim stopama 2014. godine kada su došle 1.6 litrene kosilice i “očarale” svojim zvukom, zbog čega su ljubitelji Formule 1 ustali na noge i žestoko se pobunili. Zvuk je za ovu godinu nešto bolji nego prije, no još uvijek nema pravog prodornog zvuka koji će svakog gledatelja ostaviti u čudu. Na kraju sastanka određene su četiri glavne točke:

 • Želja za održavanjem Formule 1 kao vrhunca Motorsporta i kao razvojni laboratorij za tehnologiju koja će se moći koristiti u cestovnim automobilima.
 • Težnja za snažnijim motorima uz znatno nižu cijenu.
 • Poboljšavanje zvuka
 • Želja da bolidi budu teški za vožnju

Jean Todt je na kraju sastanka rekao par riječi.

“Prilično sam zadovoljan poslom kojeg smo odradili, svi su bili složni oko smjera u kojem se Formula 1 mora kretati. Naravno, nakon ovoga moramo odrediti kakve će točno biti pogonske jedinice za 2021. godinu. Mislim da smo krenuli u dobrom smjeru i da ćemo donijeti najbolju odluku za Formulu 1.

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1193 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

9 komentara

 1. Esteban Ocon 31 Krstas Donator Prikaži

  Lako je reci.
  Dajte nam da dijelu to!
  Pokazite nam.


  0

  0
 2. Narain Karthikeyan F1 Karthikeyan Prikaži

  Tko ziv tko mrtav do 2021. godine


  0

  0
 3. Fernando Alonso Alonso king Prikaži

  Ja sam se malo pogubio u svemu ovom, pa jel me moze netko podsjetiti sta su odlucili o ideji za povratak nadolijevanja goriva?


  0

  0
 4. Chase Carey hattrick Donator Prikaži

  Prvi april!! :D


  0

  0
 5. Honda zekohonda Donator Prikaži

  podržavam plan!
  ovo treba pametno odigrat.


  0

  0