Raikkonen: Ferrari može utrke završavati na 1. i 2. poziciji

Vijesti

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Kimi Raikkonen vjeruje da može konkurirati za pobjede na utrkama ako Ferrari uspije optimalno naštimati svoj novi bolid. Vettel je na prvoj utrci pobijedio, a Raikkonen se mučio i završio na 4. poziciji. Ipak, svjetski prvak iz 2007. vjeruje da ih čeka svijetla budućnost ako Ferrari uspije otkriti uzrok podupravljanja koje ga muči dok vozi na ultrasoft gumama.

“Kad sve naštimamo možemo završiti 1-2 u utrkama. Ovo je dobro za njega [Vettela] i dobro za ekipu. Imamo dobar temelj, dobar bolid, ali je još potrebno puno rada. Prvenstvo je dugo i treba vidjeti kako će ići.”

“Pomalo je razočaravajuće gdje sam završio, ali znamo što trebamo napraviti. Iako sam razočaran, ovog vikenda smo puno toga naučili i znamo što trebamo napraviti. Barem smo došli do cilja, što nam par godina nije uspijevalo. Očigledno, ovo nije idealan početak sezone.”

“Ovo nije 100% ono što smo htjeli, ali prihvatit ću to. Bila je dobra utrka za cijelu ekipu, pobijedili smo na prvoj utrci pa imamo puno dobrog za izvući iz tog vikenda i temelj na kojem možemo graditi.”

Raikkonenovo četvrto mjesto za njega je najbolji početak sezone još od 2013. kada je pobijedio tu u Lotusu, a to je ujedno i posljednji put da je Finac bio na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja u Formuli 1.

Posljednji put da je Ferrari imao 1-2 u utrci je bilo 2010. godine na VN Njemačke kada je Fernando Alonso bio brži od Felipea Masse.


Odgovor

6 komentara

  1. Blue Flag
    Viper Prikaži

    To da je Alonso bio brži od Masse je upitno.
    Ferrari nije imao 1-2 od povijesne rečenice : ”Fernando is faster than you”


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Kimi je drag i jedan od onih sad legendarnih na gridu ali nije onaj pravi niti je bio pravi otkad se vratio..želim mu sve najbolje i ako Ferrari osvoji titulu volio bi da to bude on.


    0
    0

    0
  3. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Naravno da Ferrari može bit na prvoj i drugoj poziciji, ali za tako nešto moraš i ti bit u formi Kimi. Za visoke pozicije nije dovoljno bljesnut par puta kroz sezonu nego treba imat konstantu. Jedino konstantno kod njega je izraz lica.
    Zanimljivo je da je svim vozačima uvijek kriv bolid. Bože sačuvaj da netko od njih izjavi da nije bio na visini zadatka. Postoje slobodni treninzi gdje si uštimaš bolid prema svom stilu vožnje. Ako ti tri treninga nisu dovoljna za to onda jbg…daj otkaz i prepusti mjesto nekom sa više entuzijazma (i želje naravno).


    0
    0

    0
  4. HonestlyGuys Prikaži

    Kad bi barem nekako Ferrari mogao dovuć nekoga od ove ekipe iz RB, takav vozač im jako treba da zamijeni Kimija


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.