Red Bull: Promjena ovjesa nema utjecaj na brzinu RB13

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Iz Red Bull Racinga tvrde da zabrana hidraulički povezanih prednjih ovjesa nije imala utjecaj na formu koju je njihov RB13 pokazao na stazi Melbourne GP prošlog vikenda. Podsjetimo, modifikacije po ovom pitanju je morao napraviti i Mercedes sa svojim W08 EQ Power+, ali bolid aktualnih svjetskih prvaka je imao puno bolji tempo od svog austrijskog suparnika.

Na pitanje je li ova zabrana imala utjecaja na njegovu momčad, šef Christian Horner odgovara:

“Ne vjerujem. Sustav ovjesa koji je zabranjen smo nastojali razvijati tijekom zime. I, da vam budem iskren, čak i da smo imali priliku nastupati s njim, ne bi se našao u bolidu zbog povećane mase.”

Red Bull je u novu sezonu krenuo lošije od očekivanog, a momčad će naporno raditi na nadogradnjama, dok se isto očekuje i od dobavljača pogonskih jedinica.

“Mercedes nije bio toliko daleko, vjerojatno pola sekunde. Ferrari je ovdje bio impresivan te su vjerojatno imali najbrži bolid. Mi smo definitivno imali treći bolid po brzini i morali smo pronaći dobrih pola sekunde kako bi upali u tu borbu s bolidima ispred nas. Max je jako pritiskao Kimija cijelu utrku, ali nismo imali Vettelov ili Hamiltonov tempo.”

“Još je rano. Pravila su još uvijek dosta svježa. Mi smo odabrali drugačiji koncept. Vjerujem da imamo stvarno velik razvojni potencijal u konceptu kojeg imamo. Puno je pozitivnih stvari koje možemo uzeti iz Australije, na stazi na kojoj nismo bili konkurentni zadnjih par godina”, zaključio je Horner.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.