Bivši Ferrarijev šef: Dovedite Giovinazzija umjesto Raikkonena!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 8 komentara

Vožnja Antonija Giovinazzija prošlog vikenda nije ostala nezapažena, a mnogi su oduševljeni kako se novi debitant ponašao tijekom subotnjih i nedjeljnih obaveza. 23-godišnjak je Ferrarijev rezervni vozač, a priliku je dobio nakon što ga je Maurizio Arrivabene probudio u subotu ujutro i poručio mu da treba uskočiti u Sauber na mjesto Pascala Wehrleina koji se ne osjeća spreman za utrku.

Jedan čovjek posebno je bio oduševljen Giovinazzijevom utrkom bez greške, a to je bivši Ferrarijev šef Cesare Fiorio. Fiorio tvrdi da se radi o očiglednom kandidatu za mjesto Kimija Raikkonena iduće godine.

“Slijedio sam ga 4-5 godina i on je definitivno najveći talijanski talent i spreman je za Formulu 1.”

“Ferrari je napravio dobar potez kad je potpisao ugovor s njim i nadam se da ćemo mu pružiti priliku.”

Fiorio vjeruje da je Raikkonenovo doba prošlo i da bi Scuderiji dobro došlo malo sjveže krvi.

“Njegova posljednja sezona s Alonsom i prva sezona s Vettelom su bile sramotne, iako se oporavio prošle godine s Vettelom. Ali, na kraju ove sezone on će biti vozač star 38, 39 godina i mislim da je onda došlo vrijeme da zaključi svoju avanturu u Ferrariju.”

Također je pohvalio Sebastiana Vettela i njegovu dugo čekanu pobjedu u Ferrariju:

“Prošla godina je bila rezultat nervoze – odradio je jako lošu sezonu. Bilo je važno za Vettela da podsjeti sve da je četverostruki svjetski prvak. Ferrari je također trebao pokazati Mercedesu da će im ove godine zadavati glavobolje.”

“Pričalo se da bez britanskih inženjera ne možete napraviti ništa, ali Sergio Marchionne je sastavio ekipu mladih inženjera i to je dobitna kombinacija.”

“Sada dolazi teži dio – s novim pravilima moraju dodati jednu desetinku na svakoj utrci, što znači dvije sekunde do kraja sezone. Ako Ferrari to može napraviti onda će ostati kompetitivni. Ako ne, ostat će gdje su bili i prije. To će biti veliki posao za aerodinamički odjel.”


Odgovor

8 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Koliko god bio dobar, mislim da ne može odma u Ferrari..Treba mu ‘riješit’ mjesto u Sauberu prvu sezonu, pa tek onda vidjeti. Ja bih volio Sainza umjesto Kimija.


    0
    0

    0
  2. avalon Prikaži

    iako na pragu 78. cesare ne govori gluposti . giovinazzi je pokaza 1. da se ne ustručava “uletit” u kokpit bolida F 1 čak kad je to i “na vrat , na nos”. jbga , u subotu te nazovu i kažu da ćeš u nedilju vozit trku , a sve bez 2 slobodna treninga u petak kad se obavlja gro set upa … hm . time je momak pokaza i žarku želju i m*da , a i bez “punog” treninga u Q je postiga bolje vrime od magnussena , vandoornea , strolla , palmera uz “rame” ericssona kojem je ovo bila 57. trka u karijeri . 2.detektira je šat i koliko se ferrari treba poboljšavati u svakoj trci da bi osta konkurentan mercedesu 3. drago mi je šta je “podboja” mnoge koji nisu virovali da ferrari može i bez engleskih inžinjera “složit” konkurentan bolid i 4. cesare je i prije pokaza skepsu prema kimiju posli loših sezona sa alonsom i sebom . istina , lani je finac bija vrlo solidan ( i nešto više od toga ) ali sitina je da će krajem sezone navršit 38 , sa skoro 38,5 uč u 2018. i zaista je vrime da ferrari već sad počme razmišljat o njegovom nasljedniku osim ako kimi ove sezone ne bude u trci za titulu do samoga kraja ali možda ni onda ne bi treba bit u “objektivu” za 2018. . ljubav prema nekome je jedno no budučnost i politika tima je nešto drugo . mladi giovinazzi ima dobrog “štofa” i uz seba bi zaista moga bit budučnost ferraria jer zašto sumljat u cesara kad kaže “Slijedio sam ga 4-5 godina i on je definitivno najveći talijanski talent i spreman je za Formulu 1.”. ne virujem pričama da kimi nije motiviran no biološki sat radi svoje .. i največima , najomiljenijim zbog njega mora doč “kraj” . kad pogledamo u F 1 ima nekoliko “staraca” … fernando , massa ( 35 ) ali i oni se 2 godine mlađi od kimija . od njih se ne očekuje da budu na postoljima ( massa zbog konkurentnosti bolida , fernando zbog hondinih slabosti kojima izgleda nema kraja ) , a od finaca /ferraria se to očekuje osim ako sezona nije ka 2016. jbga u ove 3 sezone ferraria kimi je napostolju bija 7X , a npr bottas u recimo slabijem williamsu 9 X . OK , ferrari je bija slab 2014. ( no alonso je ipak uspija 2 X bit na postolju ) ali 2015. kad je ferrari ima vidan pomak konkurentnosti kimi je postolje “vidija” 3 X , a kolega mu seb 13 X od toga 3 pobjede . je*iga rezultat gledani kroz statistiku nisu na strani finca isto ka ni životna doba , na njegovoj strani su karizma , osobnost , poneki najbrži krug , poneki “bljesak” u pojedinim trkama ….. šteta jer po svemu ( talentu , brzini itd ) kimi je zaslužija više od jedne titule isto ka šta je i alonso zaslužija više od dvi . zašto spominjem fernanda , čini se off topic …. zato jer su njih dvojica jedine ikone današnje F 1 … bar za mene ali svemu dođe kraj ili ide prema kraju bez obzira na žal koju ćemo svi osjetit kad odu …..


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    Fiorio je potpuno u pravu . Kimi bljesne na nekoj utrci i to je sve , zanimljiv je zbog svojih komentara i zivota koji vodi i to je to , kraj .


    0
    0

    0
  4. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Ako je to kraj u Ferrariju onda mislim da je to i kraj u Formuli 1.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.