Sebastian Vettel pobjednik VN Australije!

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 4 min 126 komentara

Ferrarijev vozač Sebastian Vettel pobjednik je prve utrke nove sezone Formule 1! Nijemac je ciljem prošao s prednošću od 10 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Lewisa Hamiltona koji je startao s pole positiona. Posljednja stepenica pobjedničkog postolja pripada Valtteriju Bottasu u drugom Mercedesu.

Ferrari je formu s predsezonskih testiranja prebacio i u nastavak sezone, točnije VN Australije, te je sasvim zasluženo skinuo s trona momčad aktualnih trostrukih svjetskih prvaka, što je jamac za uzbudljiv nastavak nove sezone Formule 1.

Start utrke je odgođen jer je prazno mjesto na gridu vjerojatno iznenadilo jednog od vozača, pa je kontrola utrke poslala bolide na još jedan formacijski krug kako bi se formirao točan startni poredak.

Lewis Hamilton je ipak startao puno bolje za razliku od prošle sezone kada su dva Ferrarija preuzela vodeće pozicije. Međutim, Mercedesov vozač se nije uspio odvojiti od Sebastiana Vettela koji se nalazio odmah iza trostrukog svjetskog prvaka. Jedini incident neposredno nakon starta vidjeli smo u trećem zavoju kada je Kevin Magnussen dodirnuo Sauber Marcusa Ericssona, što je oba vozača poslalo u izletnu zonu. I jedan i drugi su se uspjeli vratiti na stazu, a suci nisu odlučili poduzimati nikakve akcije. Deblji kraj je izvukao Danac koji je zbog puknuća gume morao u boks.

Daniel Ricciardo je morao startati iz boksa s dva kruga zaostatka zbog problema s mjenjačem, ali Australac je polovicom utrke zaustavio svoj RB13 zbog problema koji upućuju na mjenjačku kutiju. Prije njega je odustao i Romain Grosjean dok se vozio na sedmom mjestu, a razlog je dim iz stražnjeg kraja njegovog VF-17. Probleme s bolidom je imao i Jolyon Palmer koji se cijeli vikend žali na karakteristike svog Renaulta, a odmah po gašenju crvenih svjetala probleme su mu radile kočnice. Britanac je ubrzo odustao u 18. krugu.

Na vrhu je Hamilton imao prednost od oko dvije sekunde u odnosu na Vettela, no pred kraj Hamiltonovog stinta Nijemac je tu prednost smanjio na skoro pola sekunde, pa je Lewis u 17. krugu otišao u boks po set mekanih guma. No, Mercedes je ubrzo zapeo u prometu, točnije iza Maxa Verstappena koji je Hamiltona usporio za sekundu i pol. Vettel je po svoj set softa otišao tek u 23. krugu te se na stazu vratio ispred Verstappena i Hamiltona, nakon čega je ubrzo izgradio prednost od šest sekundi. Iza njih poredak je ostao isti; Bottas je zadržao treće, Raikkonen četvrto, a Verstappen peto mjesto. Nakon prvih odlazaka u boks, vodeću petoricu su slijedili Massa, Perez, Kvjat, Sainz i Alonso. Valja napomenuti da je Kvjat najduže od svih ostao na ultrasoftu (35. krug) te je tako zaradio poziciju u odnosu na momčadskog kolegu Sainza. No, Daniilu je momčad ubrzo naredila još jedan iznenadan dolazak u boks, pa su Toro Rossovi vozači još jednom zamijenili pozicije.

U nastavku utrke ostali smo i bez Marcusa Ericssona koji je parkirao svoj bolid pored staze, te Lancea Strolla koji je svoj FW40 vratio u garažu. Fernando Alonso je u posljednjim trenucima utrke izgubio dvije pozicije na startno-ciljnoj ravnini, najprije od Estebana Ocona, a zatim i od Nice Hulkenberga. Već u sljedećem krugu Španjolac je također odustao zbog problema s ovjesom svog McLarena.

Do kraja utrke nismo vidjeli posebno zanimljive situacije; Vettel je na vodećoj poziciji povećao svoju prednost na 10 sekundi, Valtteri Bottas je uspio smanjiti zaostatak za timskim kolegom na sekundu i pol, dok se Max Verstappen isto toliko približio Kimiju Raikkonenu, da bi do kraja utrke ipak popustio s tempom. Bodove su još osvojili Felipe Massa, Sergio Perez, Carlos Sainz, Daniil Kvjat i Esteban Ocon.

 

1 Vettel Ferrari 57 1h 24:11.670
2 Hamilton Mercedes 57 + 0:09.975
3 Bottas Mercedes 57 + 0:11.50
4 Raikkonen Ferrari 57 + 0:22.393
5 Verstappen Red Bull 57 + 0:28.827
6 Massa Williams 57 + 1:23.386
7 Perez Force India 56 + 1 krug
8 Sainz Toro Rosso 56 + 1 krug
9 Kvjat Toro Rosso 56 + 1 krug
10 Ocon Force India 56 + 1 krug
11 Hulkenberg Renault 56 + 1 krug
12 Giovinazzi Sauber 55 + 2 kruga
13 Vandoorne McLaren 55 + 2 kruga
Alonso McLaren 50 Odustao
Magnussen Haas 46 Odustao
Stroll Williams 40 Odustao
Ricciardo Red Bull 25 Odustao
Ericsson Sauber 21 Odustao
Palmer Renault 15 Odustao
Grosjean Haas 13 Odustao

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Kini.


Odgovor

126 komentara

  1. Mike-ferrari Prikaži

    2 kave popio sad bi mogao i pelin
    Jiiiihhaaaaa


    0
    0

    0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Pelin bi trebao @Heat popiti. Ljuta trava na ljutu ranu


      0
      0

      0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Moze i Vino… ovo sto danas uradise Lewisu sa taktikom je za Haaga…


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        Di im je pamet na 1.5 sek ispred Vettela na praznoj stazi prvi ići u box i ne izračunati na koju se poziciju vratiti. Ma nije ni bitno koliko je ispred Vettelia, bitno je bilo ne vratiti se iza Maxa čakak ni jedan krug. Ovaj je u stanju 5 metara ispred ulaska u box, braniti, poziciju


        0
        0

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Aaa eto sad kaze da je sam usao, ne znam sto ga ovi sa pit walla ne nagovorise da ostane koji krug dok se ne otvori prozor cistog zraka, a i Albert park je pobogu, nema mjesta za preticanje, samo bez greske vozit. Stvarno taj Bonnington je upropastio bezbroj pobjeda otkad je na tom mjestu trkaceg inzinjera, dok Jock Clear nije dezertirao bilo je sve cool oko taktike.
        Valjda nece ovako prepustat pobjede u ostalim trkama.


        0
        0

        0
  2. Mclaren
    wilson Prikaži

    Bravo Seb. Vidjeti ljutitog Tota nakon gubitka vodeće pozicije…..ma krasno. Možda Merc ipak neće tako lako prošetati prvenstvom.


    0
    0

    0
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      to i veteovo bacanje na ekipu su najbolji trenuci utrke. :)


      0
      0

      0
      • avalon Prikaži

        bilo je toga još … emotivno pivanje taljana za vrime izvođenja njihove himne ili kratki razgovor sa likom iz ferraria koji mi se po naglasku činija pravi englez …. lik je ispalija toliko emocija da sam svaki tren očekiva da će pustit suzu . ima nešto zarazno u tom timu po pitanju zarazne strasti . sjećam se kad su jednom pitali MS ( posli odlaska ) s obzirom na godine provedene u ferrariu osjeća li se više taljan ili nijemac . michael je razmišlja 4 – 5 sekundi i odgovorija ” ipak se više osjećam kao njemac” . ali … razmišlja je :)


        0
        0

        0
  3. Kimi Raikkonen
    IceMan282 Prikaži

    Forzaaaaa!!!


    0
    0

    0
  4. Nando
    Matek14 Prikaži

    nek potraje ova borba 2 momčadi što duže, al ako ćemo o današnjoj utrci.. živa katastrofa.. pa više pretjecanja je bilo na nekim vn monaka nego dns :(

    što se mclarena tiče.. šteta.. skoro pa do bodova, iako daleko je to od neke ozbiljne konkurentnosti.. valjda je jedino sauber iza


    0
    0

    0
  5. Damir76 Prikaži

    The finger is back! :D
    Vrhunska izvedba, i što je još važnije, Ferrari je očito brz i pouzdan, bit će ovo zanimljiva sezona, dugo očekivana ravnopravna borba Vettel-Hamilton, koju će na kraju, nadam se, dobiti Vettel…
    Go Seb! :)


    0
    0

    0
  6. Formula1
    ArmandoŽ Donator Prikaži

    Pomoććććć,
    gdje se može pogledat repriza trke ???????/


    0
    0

    0
  7. Blackhawk Prikaži

    Jedno je sigurno – Bottas je doveden kao vodonosa i cijelu sezonu nece smijeti primirisati Hamiltonu


    0
    0

    0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Pa sta? Mozda je sam pristao na to za pocetak. Ne vidim nikakav problem. On je novi zaposlen u mercedesu i treba se dokazati. Previse se hvatate za taj br.2


      0
      0

      0
      • Blackhawk Prikaži

        Ja sam samo konstatirao. Niti sam napisao da je to loše, niti dobro.


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        a kako bi se “novi zaposlenik” moga dokazat ako ga možda nešto ili neko “limitira” ? zašto je normalno pisat/hvatat se br 1 i 2 u ferrariu , a nije u mercedesu jer puno puta se ferrariu baš to prebacivalo ;)


        0
        0

        0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Dokazat ces se tako sto ces cutati i slusati jer znas da tvoje vrjeme dolazi.


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        ma da , silly me :( izgleda da neki misle da je bottas još uvik onaj 23 godišnjak samo jbga , sad je već 27 godišnjak , za 5 miseci će imat 28 godina , a slušajući i šuteći će dočekat 29 ili 30 . baš kad mu dozvole ( posli šutnje i slušanja ) da “krene” stasat će , steć iskustvo max , carlos , pascal , ocon , kvyat , možda i stroll pa i giovinazzi ( ako “uleti” u F 1 ) … tek njih 7 koji su u rasponu od 19 do 23 godine tj od 4 do 8 godina mlađi od valtteria danas . da rozberg povremeno nije “pokaza zube” osvojia bi titulu NIKAD . da max šuti ( umisto šta je jezičav ) i sluša ne bi već u PRVOJ trci za RB pobjedija . to bi uradija ricciardo kojem je španjolska bila 43. trka za RB . a da je on sluša i šutija 2014. bi RB – ov “pobjednik” bija seb sa 113 trka za RB , a ne “rookie” ( u timu ) daniel :)


        0
        0

        0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Slazem se @Blackhawk


      0
      0

      0
    • Fernando Alonso
      r.u.m. Prikaži

      Mogu žaliti što nisu dopeljali Alonsa on bi im u ovoj situaciji kada su izjednačeni s Ferrarijem donio prevagu a da ne govorim o popularnosti da gledamo trojacd VET,HAM,ALO u borbi za postolja a ne takva vozačina truli na začelju grida …


      0
      0

      0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      pozdrav black, nisam te vidio neko vrijeme ođe.
      a što se tiče bottasa – nadam se da si u krivu.


      0
      0

      0
    • Ayrton Senna
      Beethoven87 Donator Prikaži

      Mislim da nije doveden s tim ciljem, ali bi moglo tako ispast ako Ferrari bude ovako blizu cijelu sezonu, a Ham ga nastavi “pobjedjivati”… cisto sumnjam da ako Vettel i Ham bidu u tijesnoj borbi da ce pustit Ham i Bottasa da se utrkuju…


      0
      0

      0
  8. Mclaren
    raca Prikaži

    Toto the Rabbit


    0
    0

    0
  9. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Forza Ferrari!!!
    Ovaj puta su u Ferrariu imali dobru strategiju. Opet smo tu, nema labavo!
    Za kraj mali prc za jucer – vidi se da je Hamsta u svojoj ligi, drugoj. ;)


    0
    0

    0
  10. Davor7 Prikaži

    Mozda sam se zaletio jucer malo sa prognozom,ali jos uvijek sam duboko uvjeren u pobjedu Mercedesa na kraju. Lewis bi i danas vjerojatno pobjedio da nije bilo pregrijavanja guma i to ce sigurno rijsiti u sljedecim tjednima


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Davore, zaletio si se ti malo više kad si 0,268sec na kvalama PRVE trke u sezoni, nazvao dominacijom, najavio hladno Lewisovu titulu, kao i (vrlo argumentovano :chill:) pad Ferrarija i dizanje Red Bulla kroz sezonu.
      Lewis ne bi danas završio ni drugi, da je Bottas smio da napada.
      Da se razumijemo, Lewis i Benz su i dalje kombinacija koju se mora pobijedtiti.
      A vidjeli smo da može.
      Što se tiče pregrijavanja guma, mogu ti samo reći da i Grosjean nije završio trku kao sedmi, zbog kvara.
      Sastavni dio trkanja.
      Što nije pobjegao Vettelu 12sec, pa ne bi potrošio US gume, ne bimorao onako rano u box, ne bi se vratio iz Maxa i ne bi potrošio S gume?
      Možda ipak nije toliko dominantan.


      0
      0

      0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        To sto je Lewis zavrsio iza Maxa, nije njegova greska… a i ubrzavanje u prvom stintu koje mu je Merc naređivao je samo pokazatelj da nisu puno brzi i da nema vise odvrni-zavrni sa Ferrarijem.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Naravno da nije njegova greška.
        Nisam to ni rekao.
        To je Vettelovo maslo, indirektno, složio se nekocsa mnom ili ne.
        Dakle, samo pojašnjavam liku kakvu je nebulozu napisao jučer nakon 0,268sec prednosti u kvalama prve trke.
        Eto, i ti se slažeš da nije Benz više toliko dominantan.
        Opet, sačekajmo da prođe nekoliko trka, da vidimo ima li kakav “uzorak”.


        0
        0

        0
      • Davor7 Prikaži

        Samo da je krug ranije Lewis usao u boks ne bi zavrsio iza Verstapena i dobio bi utrku lagano jer je bio brzi po izlasku iz boksa od Vettela dok nije dosao na rep Verstapenu,ali ovo je utrkivanje i takve se stvari događaju. Kasnije je probao cuvati gume nadajuci se da ce Ferarri jos jednom morati u boks i nije isao do kraja no ni to se nije dogodilo. Sve u svemu ovo je bila dosadna utrka,procesija od 1. do zadnjeg kruga i zaista se bojim da u ovoj sezoni necemo vidjeti pretjecanja između najboljih momcadi kako se to znalo događati proslih sezona. Ja osobno mrzim ovu eru hibrida neopisivo i te price o nekoj stednji su obicna laz jer bolidi i danas potrose oko 170 litara goriva po utrci umjesto 220-240 koje bi potrosili sa V8 motorima


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Lewis je (prema njegovim riječima) trebao u box krug poslije, ali je na vlastito insistiranje (prema njegovim riječima) ušao u box tad kad je ušao. Planirani undercut je još za krug dodatno “undercutao”. I opet nije prošlo.
        Dalje, na osnovu čega bi Vettel još jednom ulazio u box??
        Pa US gume je čuvao nekih 6-7 krugova (koliko već) duže od Lewisa, iako je bio iza njega, tako da kad su prešli na S gume, bilo je sasvim logično da idu do kraja (ako US izdrži 23-24 kruga, od toga 17 krugova vožnje iza nekoga), zašto ne bi 2 komponente tvrđa guma mogla izdržati ostala 34 kruga).
        Na kraju, ako je onih 0,268sec Lewisove prednosti iz Q bila “dominacija”, onda i ovu Vettelovu vožnju i pobjedu možemo nazvati dominacijom (iako je ja, kao navijač Ferrarija, ne bi nazvao dominacijom, ali bi je nazvao odličnom).
        A priče “samo da je ovo, samo da je ono,…..”, to je drugi par opanaka, to okači mačku o rep.
        Lewis i Benz su i dalje najveći favoriti za oe titule, ali vidimo da nisu nepobjedivi. Uostalom, narednih 2-3 trke če nam pokazati u kojem pravcu ide prvenstvo.
        Pouka svega. Malo opreznije ubuduće s prognozama.
        BTW, ne vidrim nigdje @rizlinih i @Danijevih komentara.


        0
        0

        0
    • Rover
      zjurina Prikaži

      “…Lewis bi i danas vjerojatno pobjedio da nije bilo…”

      Da nije pes išel pišat, ulovil bi zeca !


      0
      0

      0
    • avalon Prikaži

      “Mozda sam se ZALETIO jucer MALO sa prognozom…” ma ne , bilo je točno po prognozi … jer jučerašnja kalkulacija ” o.32×52 kruga sto je 17 sekundi prednosti u utrci” nije bila 100 % točna samo zbog toga šta je razlika LH Vs seb bila ne 0,32 nego 0,26 s pa je danas bilo 0,26 x 52 = 13, 5 s … ups , nešto sam krivo računa jer tablica kaže 9,97 s :( samo me tješi šta nisam samo ja krivo računa jer najavljena pobjeda LH se nije desila ali bi da nije bilo pregrijavanja guma , da ferrari nije bija ovako brz , da su falili strategiju , da je seb napravija nekoliko grešaka , da je izaša SC da je , da je ma znate …… prođu Q di je LH pomeja konkurenciju , dođe trka i seb pomete konkurenciju ali ipak je važnije “metenje” u Q nego u trci . a tek kad se još bottas koji je danas u svojoj PRVOJ trci u mercedesu zaosta za mercedesovim “veteranom” 1,28 s malko ustali u ekipi …. ;)


      0
      0

      0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      za iskupljenje moraš stavit kuću na merc i vikendicu da će rb bit bolji od ferrarija…nema ti druge!


      0
      0

      0
  11. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Lijepo me Ferrari demantirao. Cestitke Vettelu. Mercedes u problemima. Vidjeti cemo sto ce biti na sljedecoj utrci. Zasad Vettel 1: 0 Hamilton. Bottas i Kimi ce biti druge violine. Alonso danas ocekivano dobar unatoc odustajanju. I sigurno se dobro grize i razmislja kakav je los potez napravio.


    0
    0

    0
  12. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    BRAVO FERRARI ČESTITAM
    Odlični za F1 da se Ferrari vratio samo da ostane ovako da Ferrari i Mercedes budu ovako podjednake tu nema brige Vettel osvaja titulu.
    Malo me muči što nema pretjecanja,potvrdile se sumnje da će biti teže ali odlično je da imamo dve momčadi podjednake u borbi za naslov a ne sumnjam da će i RBR tu i tamo zaprijetiti.
    U biti utrka nije ništa spektakularno ali pobijeda Ferrarija nad dominantnim Mercedesom je učinila da ovo bude super utrka i otvaranje nove sezone.


    0
    0

    0
  13. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Svaka cast ferrariju, zasluzena pobjeda.Od pocetka je Vettel bio brz i vecinu prvog stinta proveo u sekundi, a znamo da je jako tesko obici u 2017… Ono sto me muci je ovih 6 bolida u jednom krugu i to sto je ova Ferrarijeva pobjeda “zamaskirala” po mojem misljenju dosadnu utrku….da ne duljim zao mi je Haasa, i naravno Alonsa koji je 54 kruga drzao Hulka i Ocona iza sebe u toj kanti i onda tehnicki problem ? steta jer do nove specifikacije nece ni prismrdit bodovima, a ako i onda.Sve u svemu bolidi super izgledaju, sezona ce,sudeci po VN Australije, biti ziva dosada (prevelike razlike medu timovima) i sad samo cekam neko bolje vrijeme ?


    0
    0

    0
  14. Ferrari
    Black Queen Prikaži

    Svaka čast,čestitke svima. Ferrari is back! ?


    0
    0

    0
  15. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Bravo Vettel, majstore! Odličan Ferrari danas, ali ne mogu zanemariti Kimijev sleeping show. Prošle godine solidan bio, vozio je bolje od Vettela pola sezone, i ukupno od 2014. to je to. Ne znam, neka ga fino probude inače ovo Vettel neće moći sam. Bottas će svakom trkom biti sve brži, neće biti lako.

    Sezona bi bila užasna da Ferrari nije jako blizu Mercedesu. Prevelike razlike između momčadi.

    Bilo kako bilo, još uvijek sam oprezan kod ikakvih prognoza. Moja želja su pobjede, o naslovu ćemo pričati ovisno o zbivanjima na sljedećim trkama. Tek je počelo.
    FORZA FERRARI.


    0
    0

    0
  16. Jenson Button
    senad22 Prikaži

    10,5 sekundi ispred hamiltona,stari vettel is back ide on po titulu ove sezone


    0
    0

    0
  17. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Izvrsno! Odlicna utrka!
    Meni ponovo potvrda da moze biti super zanimljivo i bez puno pretjecanja… po tome me podsjeca na 90te i Schumijevu dominaciju 2000tih, moje “zlatno doba”. To je F1 koja me uvukla u svoj svijet- pretjecanja koja imaju tezinu jer nisu umjetna, ne precesta, ali onda imaju vecu “tezinu”. Takticko nadmudrivanje, stiskanje a ne stednja u prvom planu, itd.
    Jako sam zadovoljan vidjenim, i sretan sto imamo dvije ekipe u borbi za P1, barem se tako cini… nek se tako nastavi, imat cemo izvrsnu sezonu!
    Bravo za Ferrari, bravo za Vettela! Majstorski! Kapa dolje!
    Konacno dobra strategija. Ok, malo i srece, ali koja nikad ne dolazi sama!


    0
    0

    0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Ni meni ne bi bilo dosadno i bez pretjecanja da su Alonso i Vandoorne na čelu kolone s krugom viška ispred trećeplasiranog


      0
      0

      0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Hm, pazi, ja nisam pretjerano emocionalno vezan niti za jednog vozaca, mozda Maxa… pa mi je svejedno bilo uzbudljivo.
        Kao sto sam napisao, meni je uzbudljivije vidjeti vise neuspjelih nego uspjelih pokusaja ptetjecanja, jer je onda pretjecanje znacajnije, sladje i ima vecu tezinu. A jednako mi je uzbudljivo vidjeti ganjanje, duzi pritisak onog tko napada, kako se oba nose s pritiskom itd. Kao sa zenama- ona koja ti se odmah da, nije sigurno toliko ubidljiva i sladja kao neka za koju se moras jebeno potrudit ;)


        0
        0

        0
    • avalon Prikaži

      meni su dosadna preticanja , draže mi je taktičko nadmudrivanje i “preticanja” kroz boxove ka npr danas LH i seb jer zapravo to je esencij F 1 , a ne preticanja . bolje doć gledat trku , “parkirat” se negdje di su prethodnih godina vršena ta dosadna preticanja i umisto njih gledat nadmudrivanja . zato volim gledat nogomet bez golova i igru punu taktike , ispunjavanja taktičkih zadataka . a tek kad gledam šahovske analize na HTR – u … sjedim na rubu stolice i dlanovi mi se znoje od uzbuđenja zbog strategija , taktike , nadmudrivanja dvojice igrača jedino žalim šta nema više igrača za šahovskom pločom jer bi onda bilo sve luđe od pustog nadmudrivanja .


      0
      0

      0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        :rofl: :rofl:


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        khar Prikaži

        @avalon
        Sarkazam ti nije daleko od istine znaš. Gledati utrku gdje MSch ganja i pritišće Montoyu 20 i kusur krugova, da bi ovaj na kraju pukao pod pritiskom i profulao kočenje za 1m a MSch prošao.

        To su dvoboji koji se traže, dvoboji koji traju 20++ krugova.
        Pretjecanje je samo slag na vrhu, traži se “suspense” ili ti neizvjesnost a ne pretjecanje, bar za sve ljubitelje tehnike trkanja.

        Recimo zato volim WW2 avijaciju i simulacije koje se time bave. Imaš Bf109 i Spitfirea koji lete 15min u krug, gore-dolje i nekome tko nema pojma izgleda dosadno, ali onaj tko zna, uživa u potezima i majstoriji pilota, dok recimo zadnjih 3-4min znaš za nekoga da je mrtav i suspense nestaje i sam čin ubojstva nema takav naboj.

        Bar ja tu vidim nekakav čar utrkivanja.


        0
        0

        0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        @Avalon , dobar, moram priznat, iskreno… ajde mozda “malo” predug (sitnica za tvoje standarde), ali odlican…
        i da se malo korigiram i nadovezem; bilo je ipak premalo pretjecanja, ali kako kazu analize, Australija je jedna od staza na kojima se teze pretjece… nadam se dobrom balansu- da pretjecanje ipak bude moguce…


        0
        0

        0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        i zaboravih, ako gledas nogomet samo zbog golova i ako ti je dosadno ako ih nema bar 10 po tekmi, onda cu samo reci pristojno da “malo” drugacije gledamo…


        0
        0

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        što se tiče nogometa, ako svaka ekipa da 2 ili više golova meni je tekma neozbiljna. :)


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        Beethoven87 … ma da , klasična “opaska” na dužinu ali .. da sam si trud i izbrojia riječi tvoga i moga komentara ( bez veznika ) i rezultat je 99 Vs 96 riječi za … tebe . glavno da se možeš korigirat i nadovezat , primjetit kako je ipak bilo manje preticanja ali je zato bilo nadmudrivanja , te esencije wowwww !


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        khar … a koliko su se puta u novijoj povjesti takve stvari dešavale ? ovo je jedan od spec slučajeva kad su se na stazi našli junac do junca ;) 09. 02. je na portalu izaš članak “Montoya: Najbolji vozači danas su Vettel i Alonso” u kojem između ostalog juan kaže “Ali, europski vozači su mentalno slabi. Možete im se uvući u glavu vrlo lako. To uvijek vidite u Formuli 1, kako onda tako i sada. ” na pitanje novinara “Možeš li to reći i za Michaela Schumachera, da je bio mentalno slab? juan je odgovorija “Ne, zapravo, on je bio jedan od jakih. Mogli ste mu se uvući u glavu, ali je bio vrlo jak.” misliš da i MS nije “studira” i montoyu ka i ovaj njega ? pokušava mu se “uvuč u glavu” ? virujem da se top vozači na stazi bore znanjem , talentom , brzinom ali i da sa teškim suprnicima vode psihološki rat ( zadnji primjer LH , njegove izjave o NR ) e pa djelom zbog toga , a djelom zbog kompetotivnih sklonosti su toliko krugova tu trku “ratovali” MS i JPM . “ratova” je mS i sa kimijem ( i puno brže ga “slomija” ) i sa LH u monzi … nije to loše ali nema baš puno takvih događanja , više se “igralo” na “preticanja” kroz boxove . to zna bit uzbudljivo naročito za fanove učesnika takvih dvoboja no meni ništa nije lošije ni današnje dvostruko preticanje nad fernandom donekle slično onom čuvenom mikinom u spa kad su on i MS preticali zontu i u kojem je pobjedu odnija mika . kratko ali slatko . poanta , ljudi vole preticanja ( u “normalnom” prometu se često skrše radi roga ) no nekad ih je na trkama bilo najčešće za prste jedne ruke , a ovakovih dvoboja nije bilo baš napretek .


        0
        0

        0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Avalon, mislio sam da ces shvatit- nije poanta u broju rijeci nego u duzini naspram onog sto si htio reci… jednom rjecju (s prilogom) – nepotrebno pretjerivanje. A sarkazam nije problem, dapace, dobra ti je bila fora…


        0
        0

        0
  18. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Bravo za Vettla!Ako to nekog tješi,nije to Vettel namjerno,već od straha da ga Lujo ne pojede.Sad nek si jede Jordana,Laudu ili Wolffa čiju facu bi trebalo odlijati u bronci.Neprocjenjivo. :pivo:


    0
    0

    0
  19. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    F1 puls ekipo, niste pomaknuli sat.


    0
    0

    0
  20. Michael Schumacher
    bob_rock Prikaži

    Bravo Vettel, bravo Ferrari, samo nastavite tako. Još čekam Kimija da mu sjedne bolid, pa da se i on uključi. Steta za Alonsa, Groznog i Riccia. Jedva čekam Kinu.
    Btw, jesu li se sjetili komentatori spomenuti pok. Surteesa?


    0
    0

    0
  21. Mclaren
    raca Prikaži

    Zadivljen zimskim napretkom Honde, ja na Predictoru pogodio da će Vandoorne najviše napredovati. Kaj je- je. skinuo je 5 mjesta i zaslužio je biti DOTD :klanjam: :zubo:


    0
    0

    0
  22. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Forza Ferrari, joj on himna na podijumu me je dokrajcila :D


    0
    0

    0
  23. Narain Karthikeyan
    Nando Alosno Prikaži

    Stvarno moran priznat nisan ovo očekiva. Pobjeda POTPUNO zaslužena, je da je mercedes zafrkao timing sa odlaskom u box, ali pace jednostavno nisu imali. Nije se niti malo priblizavao Vettelu. Cini mi se Bottas kao greska mercedesa jer 11 sekundi bit iza vodećih nakon 20-ak krugova je previse(mozda je samo danas probijo led) Pozitivno me iznenadilo kako su se bolidi mogli drzati jedni iza drugih kroz duzi period, a pretjecanja s obzirom da je u pitanju Australija je bilo sasvim korektan broj. DRS i slipstream će imat velikog ucinka u kini. McLaren je obican traktor kojeg za sobom vuce ponajbolji vozac grida. Kimi razocarao, Red Bulla nigdje. Ne mogu docekat Kinu :) Lp


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Ovo danas je bio samo Alonso i Alonso…kaze da je krug u kvalama bio fantastican, a ovo njegova najbolja utrka u zivotu….? Ovo ce biti veci uzas nego 2015…


      0
      0

      0
      • Narain Karthikeyan
        Nando Alosno Prikaži

        Bas mi se cini da ce tako nazalost i bit. Neven Novak je savrseno rekao: Ovo je velik gubitak i trosak talenta za F1


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Da….kud Alonso trosi svoje posljednje dane tu ce i Stoffel biti totalno u gubitku, a nijedan ni drugi nemaju gdje pobjec (dobro Stoffel moze jos ostati jer je tek dosao)….Sve mi se vise cini da top tim nece biti otvoren u 2018, a ostajanje u McH jos jednu sezonu je sacuvaj Boze.


        0
        0

        0
  24. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Bravo Seb, bravo Ferrari, samo tako, ali zašto si se usudio stiskati Boga brzine, Toto će ruku razbiti nastaviš li ovako, a mogao bi uskoro i javno žaliti za Nicom.
    Nego, Max je danas većini drag, je li tako ili mi se samo čini?


    0
    0

    0
  25. ZX10R Prikaži

    Bravo Seb !!!
    Forza ferrari !!!


    0
    0

    0
  26. Felipe Massa 19
    felipe stipe Prikaži

    Bravo gina i vettel,ferrari odlican napokon ima brzine da se bori s mercedeson za mi je haasa svaki bod je bitan. Ostali prevelik zaostatak za vodecima utrka malo dosadna.


    0
    0

    0
  27. OverDrajver Prikaži

    Obrni, okreni, ja zadovoljan :)
    Davno beše kad smo poslednji put slušali kombinaciju nemačka/italijanska himna :)
    Stvarno stanje stvari ćemo tek da vidimo u narednim trkama, ali danas je Ferari odradio majstorski posao – čak iako im je, kako neki tvrde, pobeda poklonjena od strane Mečke, bilo bi glupo da su poklon odbili. Malo me zabrinjava činjenica da Kimi nije bio ni blizu da makar pokuša da ugrozi Botasa, ali šta da se radi, nadam se da će biti bolji u sledećim trkama.
    RB vidno zaostaje, valjda će se popraviti kako sezona bude odmicala.
    Žao mi Alonsa…


    0
    0

    0
  28. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    RBR je lagano razočaranje od njih se puno očekivalo.


    0
    0

    0
  29. Mclaren
    wilson Prikaži

    Top speed: 1.Kwjat: 320,8…..Stoffel: 306,9….Alonso: 290,8.


    0
    0

    0
  30. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    FORZA HAMILTON P2!


    0
    0

    0
  31. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Jako lijepo za početak. Dobra predstava.
    Kina će malo bolje pokazati gdje je ko.
    Nisam vidio pretjerano zabrinute face u Meredesu.


    0
    0

    0
  32. Ferrari
    Raki-1985 Donator Prikaži

    Bravo za Ferrari. Odličan početak! Samo tako nastaviti dalje… idemo se boriti ove sezone. Toto i udarac po stolu – neprocjenjivo! Nestrpljenje do Kine! FORZA!!!!


    0
    0

    0
  33. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Evo napokon dočekao i novu sezonu.
    Neznam ni sam što pametno reči, pa ću reči prvo ono što mi se definitivno sviđa, a to je da je Ferrari napokon dostigao Mercedes, a ćini se ovdje da ih je ćak i prestigao, jer ovdje je Vettel bio u nekom svom elementu, i da sviđalo mi se sam izgled bolida i brzina kojom prolaze te zavoje.
    E sad naravno nešto što mi se baš nije svidjelo je definitivno zaostatak Red Bulla za kojeg sam mislio ipak da je malo bliže, i bilo bi jako zanimljivo kada bi se i oni uspjeli priključiti u bitku za sam vrh. Iako sam gore napisao kako mi se sviđaju bolidi i brzina kojom prolaze zavoje, nekako imam osječaj da je jako teško preticati pa čak i uz pomo drs-a. A ono što me interesira dali ste vi imali cijelo vrijeme poredak za vrijeme utrke, jer ja večinu vremena ga nisam imao samo ponekad na desetak sekundi prvu desetoricu i opet su ga maknuli. Inače gledao sam preko Arene pa da pitam dali je to do Arene ili jetako bilo svima?


    0
    0

    0
  34. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Jao Kimi, vuće se cijelu utrku i onda Verstappen ga pritisne i čovjek se znoji da ne izgubi poziciju, al Kimi ko Kimi uspije odvozit u zadnjem krugu najbrži krug, bit će bolje u Kini…. Vidjelo se odmah na startu da su u prednosti vozači koji su startali na trkačoj putanji jer su Ham, Bottas, i Ves imali bolje startove od Vet, Rai i Grosjeana…. Vettel je bio previše motiviran da izgubi utrku, a Hamilton je na poraz reagirao poprilično dobro, u odnosu na prošlu sezonu…. Honda treba lovit Sauber i skupljat kilometražu i razvijat motor jer bojim se gledat utrku u Kini i pravac u 3. sektoru gdje će se Alonso i Vandoorne nagledat reklama na stražnjem krilu drugih bolida, pa čak i Saubera….


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Hamdo je reagovao “relativno” dobro, jer mu je timski ostao iza. A ne bi bilo ni drame da je Bottas završio ispred, kao drugi, a on treći. Uostalom, prva je trka u sezoni.
      Da je 15. trka u sezoni, da se bori sa Bottasom za ttulu, i da ga ovaj dobije, “malo” bi drugačija bila reakcija (što je i normalno).


      0
      0

      0
  35. f1_fan Prikaži

    Eto da i ja komentiram nešto. Da počnem od vrha, Vettel odvozio odlično, očito je jako motiviran jer Ferrari za pocetak ove sezone ima dobro posložen bolid. Hamilton odvozio dobro, iako mi se čini da previše prigovara kad ne napravi veliku prednost. Bottas solidno, uopće nije razočarao, a mnogi su mu proricali da ce ga Lewis razbiti. Al sezona je duga, pa ćemo vidjeti. Kimi ispod prosjeka. Nakon utrke je komentirao da je odabrao krivi setup u subotu, pa se odrazilo i na utrku. Koliko god bi kao njegov fan volio da se on borio za pobjedu, mislim da je Seb motiviraniji nego ikad prije od kad je došao iz Red Bulla. Max odlican, s obzirom na formu Red Bulla, zaostak za vodecim je manji nego su ocekivali. Massa sa svojim iskustvom dovezao Williams na solidno 6.mjesto. Force India u utrci bolja nego u kvalifikacijama. Toro Rosso jako dobar na početku sezone. Veseli me sto je Danil od pocetka sezone konkurentan brzinom timskom kolegi Sainzu. Šteta za Hass, očito imaju solidan bolid i odličan motor. Sauber sa prošlogodišnjom specifikacijom motora nije mogao bolje. Razocarenje Renault i McLaren. Ali sezona je tek počela pa je još sve moguće. Nadajmo se da ce sezona biti bar koliko toliko zanimljiva.


    0
    0

    0
  36. Sebastian Vettel 5
    Ronin Donator Prikaži

    I taj sad je lakše jedna je na leđima :)


    0
    0

    0
  37. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Budimo realni da nije Maks zakocio Luisa, lagano bi pobjedio. Tako da, Ferari jeste pobjedio Mercedes, ali mislim da bas i nisu brzi.


    0
    0

    0
    • Kimi Raikkonen
      bobo Prikaži

      A da Hamilton nije išao u boks Seb bi ga prošao na stazi.


      0
      0

      0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      a 10 sekundi razlike je sitinica, zar ne?


      0
      0

      0
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      Nekima još uvijek ova trka nije dokazala neke stvari. A dobro, ti kažeš nisu brzi, ali pobjedili su Mercedes. Onda po toj logici i Honda može pobjediti Mercedes, uh čekaj malo, ne mogu, zašto? Jer su spori i nisu dovoljno brzi. Najbolje mi je kada Ferrari pobjedi uvijek se nađe izgovor koliko god bio loš. Da je ovo bilo da je ono bilo, da je baba muško zvala bi se Duško.


      0
      0

      0
    • Ayrton Senna
      Beethoven87 Donator Prikaži

      Ja takodjer imam dojam da je Merc jos mrvicu brzi u kvalama, ali i da je Ferrari njezniji prema gumama… Vidjet cemo jos. Nakon Kine…


      0
      0

      0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Barem to pokazuje ovaj vikend… vidjet cemo sto se vise isplati i kolike su to razlike…samo mislim da je definitivno prerano za reci da je Ferrari brzi… a Toto i Lauda (koji su to izjavili) su definitivno skloni igricama i “spinovima”…


        0
        0

        0
    • avalon Prikaži

      dobro misliš . nego koliku je razliku LH uspija “nabit” sebu ( pošto je na startu zadrža P1 ) u prvih 16 krugova do odlaska u box . kako to da u 24. kad je seb bija 3. , LH 5. i nakon toga od 26. do kraj brzi mercedes nije uspija smanjit razliku za ne baš brzim ( kako ti misliš ) ferrariem i koja je na kraju iznosila “samo” 9.975s ? btw mercedes lani bija brz jer je pobjednik rozberg u australiji ostavija seba iza sebe 9.643s , a ferrrari danas nije bija baš brz . spori ferrari ( kimi ) je danas odvozija i najbrži krug … čudno za sporaća … pobjeda i najbrži krug ?!?!?!? ma di ide ova F 1 kad se to događa ? da ne pobjedi najbrži nego tamo neki …!?!??!?! stvarno treba bit realan pa priznat …. ma znate šta ;)


      0
      0

      0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Ja sam uvjeren da bi Seb prošao Hama ili bi pokušao, pa bi ako ne obojica jedan izvukao deblji kraj da se ovako nije odvila situacija. Seb je do Hamiltonovog ulaska u boks puno bolje sačuvao gume, a bio mu je u retrovizoru konstantno. Hamilton ne sjećam se da je i u jednoj utrci proteklih sezona gledao toliko dugo Rosberga u retrovizor, obično je kad bi se Rosberg približio na sekundu zaostatak vratio to na nekih solidni 3-4 sekunde, a danas se ni jednom nije uspio odvojiti preko 2s, iako je start izgledao moram priznati kao da će nestati u daljini nakon par krugova.


      0
      0

      0
  38. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    my 5 cents:

    prvo i osnovno čestitke ferrariju i sebu na odličnoj utrci. progonoziro sam da će bit u utrci gusto, a ispada da i nije baš tako bilo. 10 sekundi je masu. pobjeda je još slađa nakon hamovog dobrog starta.
    i čestitke oconu još na prvom bodu . ostali u bodovima odvozili u skladu svojim mogućnostima i mogućnosti bolida.
    utrka srednja žalost…treba mi malo da se naviknem na samo jedno zaustavljanje kod vodećih.
    što se tiče mojih – kladio sam se da oba neće završit utrku. toliko imam povjerenja u moju hondu, prvenstveno. tako da sam bio ugodno iznenađen kako se alo držo.
    s druge strane, dočeko sam konačno odustajanje ricca. :$
    u kafani 8 ljudi došlo gledat utrku – impresivna brojka!
    na podiju svira talijanska himna i kaže drug: jedina himna na koju možeš plesat. :)

    biće zanimljivo u kini za dva tjedna.


    0
    0

    0
  39. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Zna li netko zašto su onako BUUUali Hamiltonu na postolju? Probudio sam se u 24 krugu i sada čekam neku reprizu.


    0
    0

    0
  40. Max Verstappen
    DaveGilmour Prikaži

    Utrka srednja žalost, ali mi je drago vidjeti da je Ferrari, barem onaj koji ima broj 5 na sebi, bio u rangu s Mečkama. Nadam se da će se Kimi probuditi i Bottas malo okuražiti i mogli bi imati četveroboj u borbi za naslov što bi bilo fenomenalno.

    Koliko god me veseli potencijalan dvoboj Ferrarija i Mercedesa za naslov toliko me brine što smo danas vidjeli jednoznamenkasti broj pretjecanja nakon prvog kruga. Čini mi se da je blisko praćenje bolida izuzetno teško jer se nekoliko puta dešavalo da vozač x sustigne vozača y i onda se vozika iza njega na razdaljini od 1-2 sekunde (Verstappen – Kimi, Kvyat – Perez, Ocon – Alosno). Donekle me tješi to što Albert Park ni u prošlosti nije bio poznat kao mjesto gdje su preticanja česta te se nadam da će situacija biti bolja u Kini. Inače bi mogli imati sezonu poput 2007. – uzbudljiva borba za naslova između dva tima, ali predominantno dosadnjikave utrke.

    A sad slijede 2 tjedna nestrpljivog iščekivanja sljedeće utrke.


    0
    0

    0
  41. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Nije da brojim, ali rekao bih prvi puta da je broj komentara presao stotku ? svaka cast, najbolji portal i sta ste vi napravili od 2015 (kada sam prvi puta cuo za f1 puls) stvarno kapa do poda.


    0
    0

    0
  42. morenocro Prikaži

    Tooooo,,FERRARI;FERRARI;FERRARI……. odrađeno sve kako treba,bravo Seb…mislim da će biti ove godine drukčija priča! Ferrrari je napravio odličan bolid,i vrijeme je za vrh i pobjede!


    0
    0

    0
  43. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Kad je Ferrarijeva brzina u pitanju, mislim da je glavno pitanje: koliko je Vettel odvozio vanserijski, odnosno koliko je Kimi “podbacio”…?
    Po pokazanom, meni se cini da je Mercedes brzi u jednom krugu (kvalifikacije), a da Ferrari eventualno ima sitno bolji race-pace, vjerojatno zbog manje potrosnje guma…
    Vidjet cemo kako ce se tko razvijat i kako ce to igledati na “klasicnijoj i raznovrsnijoj” stazi, vec u Kini…
    U svakom slucaju, razloga za optimizam Ferrarija i prestanak dominacije definitivno ima…


    0
    0

    0
  44. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    Bravo Vettel .


    0
    0

    0
  45. Kimi Raikkonen
    buslje Prikaži

    Bravo Vettel. Ferrari je napredovao ali meni je tu puno toga sumnjivo. Iako sam navijač crvenih moram priznati da je ovaj početak kao iz neke namještene priče. Nova pravila, novi vlasnici. Tolika očekivanja navijača za promjenama da bi ravno katastrofi da je dvojac iz merca ponovio formu iz protekle sezone. Pa ono lupanje u stol šakom tota kao da se trudio pokazati nekakav bijes. Ne znam. Sačekat ćemo još dvije tri utrke da odmjerimo sve ali ne bi se toliko iznenadio da švabe jednostavno odvrte špinu do kraja.


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      mzf1 Prikaži

      Ovo je najbolji pokazatelj koliko smo bili zakinuti za F1 u zadnje 3 godine, kad Ferrari (s otvorenim razvojem motora) pobjedi Mercedes u utrci a nama sve nekako nestvarno, skoro pa namišteno. Ko da je Sauber ili Haas pobjedija ili (Williams 2012.)


      0
      0

      0
  46. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Dobro je što su Ferrari i Mercedes jako blizu jedni drugima i moglo bi biti da od staze do staze varira ko je najbrži.
    Što je za napetost sezone super.
    Ali jako loše je to što je teže prestizat, Ham nije bio ni blizu da prođe Verstappena a imao 1,3 sek brže gume, sad slušam Pereza isto je rekao da je netko bio iza njega brži sekundu i da je znao da nema šanse da ga taj isti prođe.
    Što bi onda značilo da će kvalifikacije i pozicija na stazi biti ključ, a mislim da nitko ne želi gledati utrke ala Španjolska i Monaco cijelu sezonu, pogotov kad zbog ovih guma izgleda da je 1 stop taktika za 90% staza.
    Vet odradio odličnu utraku, Mercdes neočekivano lošom odlukom upropastio Ham šanse za pobjedu sa preranim ulaskom u boks.
    Kaže inženjer iz Ferraria isto da je nemoguće prestizati, da dok je Ham bio prvi da je kontrolirao utrku i da nije bilo nikakvog smisla ni probati ga napasti, kaže samo si možete upropastiti gume, a da se onda ista stvar desila i kad je Vet uzeo vodstvo, znali su da ga nemože nitko preći na stazi.
    Isto je rekao da nema pojma tko je zapravo brži u idealnim uvjetima oni ili Mercedes, što su opet super vijesti.
    Sad ćemo viditi tko će dobiti bitku razvoja tijekom sezone.
    Treba samo nešto poduzeti u vezi tog prestizanja da ne bi dobili napetu sezonu u bodovima, a ne u samom utrkivanju.
    Idemo u Kinu koja je prema Tottu opet nereprezentativna staza, mogli bi tek u Bahreinu dobit pravu sliku stvari.


    0
    0

    0
  47. Mclaren
    KERS Prikaži

    Nisam se mogao logirati doma s racunala pa nisam mogao niti komentirati ali cu vas samo pohvaliti tj preko 120 komentara…vauuu i veliko bravo.


    0
    0

    0
  48. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Kao prvo cestitke za Vettela i Ferrari. Zanimljivo kako se sada ne javljaju lumeni koji su prozivali Lewisa za sprdanje oko,toga,kako je ferrari brz. I steta,kaj je Vettel,napravio odmah 6 sekundi nakon izlaska iz boksa,jer bi bilo puno zanimljivije da mu je Lewis bio na repu. Sveusvemu znamo da je Melbourne specificna staza i vjerujem da ce tek Kina i Malezija dati malo vise odgovora gdje je tko.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.