Giovinazzi iznenađen rezultatom u svom debiju

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 13 komentara

Viceprvak prošlogodišnjeg prvenstva GP2 serije, Ferrarijev treći vozač Antonio Giovinazzi, najprije nije mogao vjerovati da će sudjelovati na VN Australije budući da Sauberov vozač Pascal Wehrlein još uvijek nije potpuno spreman. Podsjetimo, Nijemac je ozlijedio leđa na Utrci prvaka prije dva mjeseca te se nije mogao kvalitetno posvetiti fizičkim pripremama za novu specifikaciju bolida, koja je dosta zahtjevnija za vožnju.

Giovinazzi je C36 već jednom vozio umjesto Wehrleina i to na prvom predsezonskom testu dok se mladi Pascal oporavljao od posljedica nesreće, ali današnji nastup mu je bio prvi na Melbourne Grand Prix Circuit. 23-godišnji Talijan kaže da je iznenađen rezultatom koji je premašio njegova očekivanja, a od prolaska u Q2 ga je dijelilo manje od dvije desetinke.

“Jako sam sretan performansama”, rekao je Antonio koji će startati 16. “Nakon drugog seta guma sam bio malo ispred Marcusa, pokušao sam pritisnuti više pa sam napravio pogrešku u zavoju 15. To su bile moje prve kvalifikacije, ionako sam očekivao manje od onoga što sam ostvario. Sretan sam što sam samo par desetinki od Marcusa koji ima više iskustva s bolidom i s Formulom 1. Mislim da je ovo dovoljno dobro.”

Giovinazzi će u nedjelju postati prvi Talijan na startu GP utrke još od Jarna Trullija i Vitantonija Liuzzija 2011. godine.

“Još uvijek ne vjerujem u to. To je san još otkako sam se kao dijete natjecao u kartingu. Došao sam tu, jučer sam radio u Ferrarijevoj garaži, a sada sam ovdje, razgovaram s vama nakon kvalifikacija, dok se sutra utrkujemo. Nevjerojatno i jedva čekam sutra.”


Odgovor

13 komentara

  1. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Ovaj lik je davno trebo bit proguran od strane Ferrarija i Italije. Malo je rec da je talentiran, da bar moze ostati u F1 par utrka, cisto da pokaze platisama gdje im je mjesto – iza difuzora.


    0
    0

    0
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Nenormalno kako fali ludi(u pozitivnom smislu) Italijan Formuli 1.
    Bukvno pobjediti kolegu koji ima iskustva nije mala stvar. Odnosno govori o tome da mu je mjesto u F1.
    Boze, da je ziv Bijanki. Dje bi on sada bio?…


    0
    0

    0
  3. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Htio sam Bianchija u Ferrariju kada ode Kimi, ta mi se želja nikada neće ispuniti, ali bih volio nekog pravog racera, Sainza, a možda i Tonija..

    vidjet ćemo da li će napredovati, danas je Monisha rekla da uprkos finom rezultatu na kvalifikacijama danas, Giovanazzi neće dobiti prostora na treninzima u sljedećim utrkama


    0
    0

    0
  4. Pirelli Wet
    F12013 Prikaži

    Budućnost Ferrarija. Nikad nije vozio na Melbourneu. Dođe na FP3 i Q i da nije bilo greške u zadnjem zavoju odero bi Marcusa IKEA Ericssona. Da sam Ericsson osjećo bih se zbilja posramljeno ovih dana.
    Dugo vremena mi je Grosjean na listi za Kimijevo mjesto u SF, ali i Giovinazzi je real deal. A još talijan…


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      croatic f1 urednik Prikaži

      Giovinazzi je sjajan vozač, lani sam navijao za njega u GP2, u rookie sezoni je umalo uzeo naslov, ali ne vjerujem da je on budućnost Ferrarija. Ne jer za to nije sposoban, nego ne vjerujem da će ga Ferrari uzeti u svoju momčad. Još nema ni stalno mjesto u F1 i upitno je hoće li ga uspjeti naći. Ferrari nije baš poznat po guranju juniora u F1 kao npr. Red Bull, kad se mjesto kod njih idući put otvori (vjerojatno Kimijevom penzijom), ne vjerujem da će uzeti Giovinazzija, nego će sigurno uzeti nekog iskusnijeg, poput Grosjeana ili možda Sainza. Zbilja bih ga volio vidjeti u F1 u budućnosti i to u top momčadi, ali bojim se da za njega neće biti mjesta, pogotovo ne u Ferrariju.


      0
      0

      0
      • Max Verstappen
        DaveGilmour Prikaži

        I ja sam pesimističan po tom pitanju, sumnjam da će Giovinazzi završiti u Ferrariju. Em Ferrari ne voli uzimati neiskusne vozače, što Giovinazzi trenutačno je, em se u Ferrarijevoj akademiji nalazi Leclerc koji bi mogao biti “the next big thing”. Leclerc ove godine vozi u GP2 i ako kojim slučajem tamo uzme naslov, što je sudeći prema njegovim dosadašnjim rezultatima realna opcija, onda se bojim da za Giovinazzia u Ferrariju jednostavno nema mjesta. Možda jedino ako Marchionne baš zapne za Talijanom u Ferrariju.


        0
        0

        0
    • Pirelli Wet
      F12013 Prikaži

      Slažem se dečki, ali kada vidimo ovaj trend talijaniziranja momčadi, možda je i to na stolu za godinu dvije. Inače malo vjerojatno.


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.