Alonso: 13. pozicija nije povod za slavlje

Vijesti

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 13 komentara

Iako su se navijači McLarena pribojavali da bi u Australiji mogli imati problema s prolaskom u Q2, pored Vandoorneovih problem s motorom Alonso je imao prilično lak posao prolaska u drugu kvalifikacijsku rundu, nakon čega je čak imao vremena da se našali preko radija. Prolaza u Q3 za McLaren danas nije bilo, pošto je Alonso odvezao 13. najbrže vrijeme Q2 i sutra će startati iz sedmog reda. Iako 13. mjesto izdaleka ne izgleda loše, Fernando je očito uložio sav svoj trud u krug koji je bio pola sekunde sporiji od Sainzovog kojim je Španjolac u Toro Rossu prošao u Q3 kao deseti.

“Mislim da sam iscijedio maksimum iz bolida, i zbog toga sam sretan sa sobom. Ali nema niti jednog razloga da slavimo 13. poziciju. Prije ovog vikenda nismo znali gdje smo što se brzine i pouzdanosti tiče, ali smo jučer i danas vozili više-manje bez većih problema, a sada znamo i našu brzinu. Morat ćemo sačekati još nekoliko utrka da dobijemo pravu sliku, ali imamo još puno toga za uraditi i sustići.

“Uzmimo u obzir kako smo se osjećali u Barceloni i što su nam predviđali, sretan sam što smo sada u poziciji da podesimo bolid kako treba i izvučemo sve iz njega. Ove godine sam trenirao i radio više nego ikada, na stazu sam stigao ranije nego ikada prije, jako sam odlučan da uspijem. Danas sam u kvalifikacijama bio brži od momčadskog kolege, za sada radim sve kako treba.

“Ali mi smo tek 13. i to je tužno, nemam bolju riječ da opišem situaciju. Osvajanje jednog, dva ili četiri boda za mene ne pravi nikakvu razliku, ja želim biti na postoljima i pobjeđivati utrke.”


Odgovor

13 komentara

  1. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Svidja mi se njegov duh kojeg pokazuje…


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Procitao sam da je izgubio snagu u q2 nakon sto je zajasio rubnik, ali svejedno najgore mi je od svega sto u svojim posljednjim sezonama ima fantasticnu formu, moguce onu iz 2012 , a bolid ne dopusta vise od 13 mjesta i 3 sekunde zaostatka ?


    0
    0

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Meni stvarno nije jasno kako uspijeva biti toliko motiviran u kanti od bolida, ali svaka mu čast.


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    wilson Prikaži

    To, da već četvrtu godinu muku muči s bolidom(uključujući zadnju sezonu s propetim konjićem) a ostaje motiviran i daje maksimum je ono što ga čini vjerojatno najboljim. Možda je Hamilton nesto brzi u jednom krugu, ali sve ostalo…. Zanima me kako bi Lujo reagirao da godinama vozi ovakav bolid? Ili Vettel. Voljeli ga ili ne, mora se priznati da je fenomenalan i sa 35.


    0
    0

    0
    • Renault
      Vedran Kristić Prikaži

      I ja mu se divim za svu tu silnu upornost, trud i rad, a za 4 mjeseca će napuniti 36. godinu…


      0
      0

      0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        ima 30 milijona razloga…
        ali opet…nije mi jasno što se f1 vozači klatare u midfieldu ili još niže…ako si racing driver…ajde u indycar, wec, bilođe đe ćeš bit konkurentan, novi izazov nađi, vozi rally, bilo što…


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Joj zeko ti bi sve napravio samo da ne gledas Alonsa u McL. ?


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Eto ja se npr jos uvijek nadam da ce s novom specifikacijom skocit ispred rbr i doc u borbu za postolja, al vjerovatnost je ista ko i da ce se nekada odvesti krug oko Spa u manje od minutu….Jedino sta mogu je doci u borbu za bodove i to je to, a najgore je od svega sto imam osjecaj da ce opet Renault donijeti nadogradnju kojom ce skocit puno blize ferrariju i mercu, a honda ce opet muku mucit za ulazak u q3…..rekoh moj osjecaj, ali nadam se da govorim besmislice jer se nisam naspavao ?


        0
        0

        0
  5. Felipe Massa 19
    felipe stipe Prikaži

    Steta za fernanda sta gubi vrime u tom bolidu taj bolid nemoze u prvi deset a kaman na podi


    0
    0

    0
  6. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Aj ako se nesto pozitivno moze izvuci iz ovog cirkusa je da ga je od q3 dijelilo pola sekunde unatoc ogromnim problemima i deficitom snage sa kojima se Honda nosi.


    0
    0

    0
  7. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Alonso: “We will not go to the 13th place all year round – at least I will not go there all year.”

    Kratko i jasno.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.