T-krila i ‘peraje’ će vjerojatno biti zabranjeni 2018.

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Direktor F1 utrka Charlie Whiting očekuje da će peraje na poklopcima motora i T-krila biti zabranjeni za naredne sezone Formule 1, i to nakon velikih kritika od strane navijača.

Shark fin nije obavezan dio bolida za 2017., ali su dopušteni novim tehničkim pravilnikom pa su ih mnoge momčadi uvele u cilju kontroliranja protoka zraka prema stražnjem krilu, a neki su na njih ugradili i tzv. T-krila. Nakon što su pristigle i kritike od strane navijača i novog šefa Formule 1 za sportska pitanja Rossa Brawna, Whiting kaže da će dio pravilnika koji se odnosi na ove dvije stavke vjerojatno biti izmijenjen.

“Mislim da su velike šanse da sljedeće godine uvedemo zabranu na to jer dosta ljudi smatra da su to oku ‘neugodne’ stvari. Ja osobno nemam ništa protiv njih, ali to je uvijek bilo nešto što se moglo pojaviti. Mislim da reakcije svih vjerojatno nisu bile očekivane.”

Osim toga, dodao je da će FIA provjeravati T-krila u Melbourneu kako bi osigurala da ona prolaze testove fleksibilnosti, jer su se na predsezonskim testovima pojavile razne fotografije koje ukazuju na velika savijanja pri većim brzinama. Jedan od tih bolida je i Haasov VF-17, a šef momčadi Gunther Steiner je rekao da još uvijek nisu mijenjali ništa po tom pitanju.

“Ne, ne još, jer se čini da funkcionira iako se savija. Analizirali smo to i možda ćemo napraviti nešto kasnije, ali ništa nismo mijenjali za Australiju”, rekao je Talijan.


Odgovor

2 komentara

  1. Rover
    zjurina Prikaži

    Tnx, Hvala, Merci, Spasiba… Super Super… & JOŠ zabranite ove glupe noseve : Perfect !!!


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.