07 Francuska – live chat
07 Francuska – live chat

T-krila i ‘peraje’ će vjerojatno biti zabranjeni 2018.

Crankshaft

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

T-krila i ‘peraje’ će vjerojatno biti zabranjeni 2018.

Crankshaft

Direktor F1 utrka Charlie Whiting očekuje da će peraje na poklopcima motora i T-krila biti zabranjeni za naredne sezone Formule 1, i to nakon velikih kritika od strane navijača.

Shark fin nije obavezan dio bolida za 2017., ali su dopušteni novim tehničkim pravilnikom pa su ih mnoge momčadi uvele u cilju kontroliranja protoka zraka prema stražnjem krilu, a neki su na njih ugradili i tzv. T-krila. Nakon što su pristigle i kritike od strane navijača i novog šefa Formule 1 za sportska pitanja Rossa Brawna, Whiting kaže da će dio pravilnika koji se odnosi na ove dvije stavke vjerojatno biti izmijenjen.

“Mislim da su velike šanse da sljedeće godine uvedemo zabranu na to jer dosta ljudi smatra da su to oku ‘neugodne’ stvari. Ja osobno nemam ništa protiv njih, ali to je uvijek bilo nešto što se moglo pojaviti. Mislim da reakcije svih vjerojatno nisu bile očekivane.”

Osim toga, dodao je da će FIA provjeravati T-krila u Melbourneu kako bi osigurala da ona prolaze testove fleksibilnosti, jer su se na predsezonskim testovima pojavile razne fotografije koje ukazuju na velika savijanja pri većim brzinama. Jedan od tih bolida je i Haasov VF-17, a šef momčadi Gunther Steiner je rekao da još uvijek nisu mijenjali ništa po tom pitanju.

“Ne, ne još, jer se čini da funkcionira iako se savija. Analizirali smo to i možda ćemo napraviti nešto kasnije, ali ništa nismo mijenjali za Australiju”, rekao je Talijan.

Podrži nas

Zadnji donatori:
DrWho

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Crankshaft
Pulsmedia autor
642 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #FIA#Haas#Whiting

Komentiraj

2 komentara

  1. Tnx, Hvala, Merci, Spasiba… Super Super… & JOŠ zabranite ove glupe noseve : Perfect !!!


    0

    0