Horner: Bottas će odmah biti jako brz

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Red Bullov šef Christian Horner predviđa da će Valtteri Bottas odmah biti dovoljno brz da se bori s Lewisom Hamiltonom i odbacuje nagađanja da će Finac jednostavno igrati ulogu drugog vozača.

Podsjećamo, Bottas je došao na mjesto aktualnog svjetskog prvaka Nice Rosberga nakon što je Mercedes proveo neko vrijeme u slatkim brigama koga će zaposliti na to traženo mjesto. Na kraju se Felipe Massa vratio iz mirovine, a Bottas je prihvatio transfer u momčad svjetskih prvaka.

Horner kaže da je u nekom trenutku Mercedes pristupio i njihovim vozačima da provjeri kakav je njihov status što se tiče ugovora za 2017., ali vjeruje da su napravili dobar potez s angažmanom Bottasa.

“Mislim da je to bio dobar izbor za Mercedes. Williams je izgubio, a Mercedes dobio. Siguran sam da će biti kompetitivan jer je bio jako brz u nižim formulama i ne bih ga sad otpisao i rekao da će biti samo drugi vozač.”

Horner je ponovio svoju teoriju da Red Bull ima najuzbudljiviji vozački dvojac na gridu, te nikako nije bilo u planu pustiti ikog od njih da pregovara s Mercedesom.

“Vrlo se dobro osjećam s naša dva vozača i ne bih htio nikoga drugoga. Niki Lauda voli pričati i često to radi. Upitao je za njihov status, ali to je bio vrlo kratak razgovor.”


Odgovor

5 komentara

  1. Michael Schumacher
    khar Prikaži

    I mi se nadamo, u suprotnom bi mogli imati jako dosadnu godinu :D


    0
    0

    0
  2. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Igrat će onu ulogu koja mu piše u ugovoru.
    Ne treba im još jedno međusobno izgurivanje sa staze kao prošle sezone. (Ham/Ros). Prve dvije-tri utrke su ključne. Ako odmah ne pokaže brzinu ne gine mu udisanje ispušnih plinova iz bolida 44.


    0
    0

    0
    • Wolf
      hattrick Donator Prikaži

      ..s tim da mu je ugovor složio njegov dosadašnji menadžer i trenutni šef ekipe T.Wolf.
      To ne smijemo zaboraviti. Osobno mislim da, iako je Merc Hamiltonov DNK, da će ubrzo biti pušten i Bottasov DNK jer je poznato da ekipe jako dobro reagiraju na finsku narav. Ubrzo će okupit svoj tim oko sebe, te ako njegov tim bude bolje funkcionirao nego Hemiltonov kroz sezonu, Ham će se opet naći u problemu koji je imao i prošle godine.

      Mislim da je Hamilton nešto i naučio iz 2016., no da je “podrezan” u vezi nekih svojih sloboda i ideja, to je sigurno. Uzmimo samo njegovu priču iz jednog dugog intervjua gdje govori kako nije fer dijeliti telemetrijske podatke sa kolegom, jer tako može i ‘malo dijete’ iskopirati njegove načine vožnje na određenoj stazi, te je nemoguće napraviti prednost sa svojom intuicijom i snalažljivosti. Sada je ta priča naglo promijenjena, nakon potvrde dolaska i već Bottasovog taborenja u timu. Interno se doznaje da je Ham imao razgovor sa šefom i bio je dogovor da će se podatci telemetrije dijeliti, upravo zbog toga što je tim na prvom mjestu, a Bottas najslabija karika (bolid nije napravljen po njegovom DNK) koja se mora podržati kako bi se skupilo što više bodova. Jedini način da se to ostvari je maksimalna suradnja između Hamiltona i Bottasa i ta dva interna tima. Tako da je na zadnjem intervjuu Hamilton izjavio da će pomoći Bottasu što god je u njegovim mogućnostima..

      Bottas je vrlo dobar vozač, sjetimo da je već umalo završio u Ferrariju, ako se netko nađe iza njega jako ga je teško proći.. stoga ako se ubrzo nauči kako voziti kao Hamilton taj bolid, možemo očekivati i prve borbe između njih.


      0
      0

      0
  3. mika Prikaži

    Svaki vozač u Mercedesu bi bio “odmah brz”.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.