Boullier: McLaren bi pobijeđivao s Mercedesovim motorom

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 43 komentara

Eric Boullier ne odustaje od pobjeda, barem kada su u pitanju izjave, budući da McLaren niti za ovu godinu nema spreman paket za konkurentan nastup. Već je to treća uzastopna godina u McLarenu gdje znaju da se neće boriti niti za postolja. Prema mnogim analizama, McLaren MCL32 stavljen je na posljednje mjesto od svih ekipa, a spominje se i ponavljanje sezone 2015., koja je bila najgora u povijesti ove slavne ekipe. Šefa momčadi Erica Boulliera upitali su iz španjolskih novina “As” misli li da bi McLaren ponovno pobijeđivao da imaju Mercedesov motor, na što je Francuz odlučno odgovorio:

“Da, ponovno bi pobijeđivali.”

U zadnjoj godini partnerstva s Mercedesom, McLaren je osvojio 181 bod, dok su u zadnje dvije godine s Hondom osvojili 103 boda. Momčad se sada nalazi u novom problemu, a to je odlazak Fernanda Alonsa ukoliko novi bolid ubrzo ne postane konkurentan. Toga je Boullier potpuno svjestan.

“On želi biti konkurentan jer ima talent koji želi pokazati svijetu i sebi. Moramo biti konkurentni kako bi ga zadržali sretnog, jer ako ne budemo, Fernando će morati donijeti odluku.”


Odgovor

43 komentara

  1. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Bojler, šuti i radi! Mani se ćorava posla…


    0
    0

    0
  2. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Talent? Pa nema 16 nego 36 godina.


    0
    0

    0
  3. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Pa kaj nije reko i prosle godine da bi isto pobjedjivali s Mercedesovim motorom?


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Sta bi bilo kad bi bilo. Bolje popravite situaciju inace dogodine Alonso ide dalje.


    0
    0

    0
  5. nelle2233 Prikaži

    Ovaj je stvarno postao previse naporan sa ovim izjavama, ne kaze se dzabe da “riba smrdi od glave” …


    0
    0

    0
  6. Kimi Raikkonen
    bobo Prikaži

    Bojler bi najsretniji bio da ima bolid Mercedesa u bojama Mclarena…


    0
    0

    0
  7. Davor7 Prikaži

    Ne mogu vjerovati da jedan sef momcadi moze ovako javno napasti svog dobavljaca motora i onda se cude kako ne funkcioniraju kako treba. McLaren-Honda nakon ovakvih izjava Alonsa i Boulliera sigurno nikad nece profunkcionirat,ovo je sad ocito brak pred razvodom jer ovakve izjave ne moze dati normalna osoba koja zeli boljitak svoje momcadi. Nekako sumnjam da je i Honda digla ruke od svega te samo cekaju pravi trenutak da obajve razlaz,a onda cemo vidjeti puno prljavog rublja sa obje strane


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Kakav boljitak. S kim? Sa japancima koji trecu godinu zaredom ne mogu napraviti normalan motor. Kojima je vanserijski uspjeh ako uspiju zavrsit utrku sa dva bolida makar zaostajali dva kruga. Nema snage, nema pouzdanosti i ne zele vanjsku pomoc. Nema nista gore nego kad je netko nesposoban i tvrdoglav.


      0
      0

      0
  8. Formula1
    f1zd Prikaži

    Sami su ih odyebali, nije im Mercedes kriv.


    0
    0

    0
  9. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Je je….i onda ce opet doc Bahrein di ce rec da ce od Spanjolske pa nadalje se borit za postolja….pa onda kad i to propadne ce reci kako ce u Monacu pokazat kako je njihova sasija dobra, a onda ce ih i Force India oderat za dobrih pol minute i tako do kraja sezone ce biti da dolaze bolja vremena, a njihov zaostatak ce jos biti preko 2 sekunde…..i onda dolazi zima i izjave kako ce se opet borit za naslov, a forma ce bit opet za plakat i tako dalje i tako dalje………Dadadada znamo cijelu pricu ne da nam se slusati ju jos koji put….

    Pocetak ove vijesti je tako depresivan ? poraz do poraza…..


    0
    0

    0
  10. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Eriče, daj se barem klonite takvih izjava…


    0
    0

    0
  11. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Nisi neki vođa momčadi, ali zato si dobar laprdator!!! :D


    0
    0

    0
  12. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Zaboravile su se izjave,kako samo drugačijim pristupom od Mercedesa mogu pobjediti Mercedes.Po vlastitom mišljenju imaju najbolju šasiju(!?)size zero koncept motora i konkurencija je u banani.
    Mislim da od ove (ne)suradnje Mcl-Honda nikakve koristi,već samo bruka za oba aktera.


    0
    0

    0
  13. Mclaren
    KERS Prikaži

    Jeee..pitanje je sta bi bilo, naravno da bi bilo bolje bi sigurno ali poslje jeb…nema kajanja..


    0
    0

    0
  14. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Dajte mi kolica iz Kauflanda, prošlogodišnji Ferrarijev motor i pobjedit ću McLaren Hondu. I to tako da će im mahati plavim zastavicama.


    0
    0

    0
  15. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Gospodine , malo ste pronašili datum… Nije danas 1. April ;)


    0
    0

    0
  16. Mclaren
    wilson Prikaži

    Niti mi Mclaren izgleda predano ovoj suradnji sa Hondom, japanci još manje. Što se uopće događa s Hondom da ne može napraviti bar pouzdani motor? Postali su predmet ismijavanja. Spominju se isključivo u borbi sa Sauberom za zadnja mjesta u gridu. Kako na ekipu djeluju ove izjave Boulliera, kako privući nove sponzore, kako zadržati ili dovesti nove stručnjake, kako zadržati Alonsa? Kako odraditi sezonu a dane dožive potpuni potop? I prije svega, kako se čim prije izvući iz ove situacije, napredovati?


    0
    0

    0
  17. Ferrari
    Black Queen Prikaži

    Razumijem nezadovoljstvo,ali ako želiš napredovati mislim da nije produktivno govoriti takve stvari koje loše utječu i na samu ekipu,a pogotovo na Hondu.


    0
    0

    0
  18. Spr Prikaži

    Da se mene pita ja bih njega otjerao jos juce.


    0
    0

    0
    • Mclaren
      wilson Prikaži

      Banana je još dobar opis stanja. Puno njih piše nek naprave svoj motor. Pitanje je….od kojih novaca? Navodno je Mansour Ojjeh kontaktirao Mercedes za dobavu motora, pošto je bio predviđena proizvodnja za Manor. No, onih 100 milijuna razloga od Honde….Ne bi nikome bio u koži.


      0
      0

      0
      • Wolf
        hattrick Donator Prikaži

        sad su u financijskim problemima, no ako uzmu Mercedesovu mašinu upast će u još veći problem, gube 100mil.$ plus da za Hondinu mašinu ne plaćaju kune, pa će trebati iskeširati dodatnih 14mil. za mašinu. I pitanje je dali će uopće glavni investitori ostati u McLarenu, ili će povući investicije. Mislim da im je ove godine lagana omča oko vrata.

        NAdam se da će se to rasplesti uskoro.. no siguran sam da će ih kada se sve to izdogađa zdesiti sudbina slična današnjem Williamsu. Trebat će im duuug oporavak.


        0
        0

        0
  19. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Koja glupa izjava .uaaaa oni jadni više niti neznaju što bi ni gdje bi a one pare od Honde je teško odbit.


    0
    0

    0
  20. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Inače imam ideju za Meklaren ako ne žele biti zadnji na gridu i izgubiti svu lovu,mislim reči kako da se dočepaju več ove godine Mercedesovog motora. NEKA KUPE MANOR :)


    0
    0

    0
  21. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Kad su prelazili na hondine motore vecina je najavljivala staru slavu iz 80-ih i 90-ih i podrzavala raskidanje partnerstva s mercedesom, a na kraju ispao festival katastrofe.. Tak im i treba… Sam odlazak hamiltona im je trebao biti jasan da ce mercedes imati nesto sto ce biti najbolje..


    0
    0

    0
  22. James Hunt
    herr_Mihael Prikaži

    Popravit ce se motor u to nema sumnje ali pitanje kada. McLarenu ponestaje strpljenja i pitanje je vremena kad ce prestat radit s japancima ako sve ne bude kako bi trebalo bit,


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.