Red Bull “blago zabrinut” zbog Ferrarijevih igrica na testiranju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 9 komentara

Ferrarijevo maskiranje pune brzine koje su svi jasno vidjeli na predsezonskim testiranjima blago je zabrinulo Red Bull, sami priznaju.

Vettel je na svom posljednjem danu odradio vrlo dobar krug, a na izlasku iz posljednjeg zavoja je pustio gas i krstareći prošao ciljnu crtu. Nijemac nije puno pričao o tom događaju, ali su sve vrlo dobro primijetili u Red Bullu.

“Ferrari je vrlo jak i pouzdan,” izjavio je Helmut Marko. “U tome je razlika u odnosu na prošlu godinu.”

“Ono što me zabrinjava jest da poznajem Vettela vrlo dobro. On je provokantski pustio gas u posljednjem krugu. Svi to mogli primijetiti.”

“Kad učinite takvo što – tada je vaše samopouzdanje ogromno, znate da imate još puno toga za izvući iz bolida.”

Iako vremena sugeriraju da bi bitka na vrhu mogla biti neizvjesnija nego prošlih godina, Marko vjeruje da se pravi potencijali bolida još nisu pokazali:

“Nitko nije pokazao svoje karte. Ako imate 10 kg viška goriva – to uzima otprilike 0,35 sekundi. Nadalje, mapiranje motora se razlikovalo. To može donijeti ili uzeti do jedne sekunde.”


Odgovor

9 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    A oni jadni su išli 100%..
    Kladim se da će svaki tim nekim ‘čudom’ naći bar 1,5-2 sekunde na VN Španjolske…


    0
    0

    0
  2. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Hajde pozuri Australijo da se vise rijesi ovaj testgate :chill:


    0
    0

    0
  3. avalon Prikaži

    seb je ” je provokantski pustio gas u posljednjem krugu. ” ? jedini koji provociraju su iz RB i mercedesa jer horner TVRDI da je ferrari stvarno napredovao, ali nije toliko siguran u Ferrarijev potencijal . marko priča kako je “Ferrari je vrlo jak i pouzdan,” , lewis izjavljuje ”Mislim da Ferrari blefira. Mislim da su puni brži nego što pokazuju. ” , a u ferrariu uglavnom šute , rade i pripremaju se za novu sezonu . za sada ih ove provokativne izjave nisu “povukle za jezik” da nešto značajnije izjave . “najopakija” je kimijeva ”Naravno da možemo ići još brže…” mada je “tempo” smirija nadodavši “… ali to nije svrha ovog testiranja. ” možda je zato seb i pušta gas , a provokator marko je to okarakterizira ka sebovu provokaciju mada nam je horner “objasnija” izjavu LH o (pr)ocjeni snage , brzine ferraria “To su psihološke igre. On samo pokušava prebaciti pritisak na ostale momčadi.” a ove izjave marka nisu izrečene u istu svrhu … prebacivanje pritiska na ferrari i seba ? ;) jer kako marko kaže ” poznajem Vettela vrlo dobro” pa ako ga tako dobro poznaje onda valjda zna šta ovaj može sa jakim bolidom , a valjda i zna da ga ovakve provokacije ne mogu izbacit iz takta .


    0
    0

    0
  4. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Što je frka Marko? Podijelili ste već uloge kad ono…Još se sjećaš najbržih krugova u zadnjim krugovima trka kada za tim nije bilo potrebe, ni tada nije falilo samopouzdanja. Kao da nisi više tako siguran u potencijal Daniela i Maxa.


    0
    0

    0
  5. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Koje igre misli :), prije nekoliko godina svi su bili Muhamed Ali ovog sporta, svi su najavljivali titule, a sad niko ne zeli vruc kamen u ruci :). Ocigledno svi uce iz gresaka, najbolje je biti autsajder, pa iznenaditi, jer biti favorit je tesko breme.

    No u RBR najbolje poznaju Vettela, on je njihova skola, mozda su u pravu :P


    0
    0

    0
  6. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Žao mi je da u ovoj priči tu negdje nema Mclaren Honde baš šteta da im puše za vratom.A dobro čemo navijat za srcu drag Ferrari kad ne mogu za Alfonsa.


    0
    0

    0
  7. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Sprdacina. Svi kao nesto ne znaju, boje se drugih i prebacuju ulogu favorita na drugu stranu.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.