Hamilton: Još nisam pronašao savršeni način za voziti ovaj novi Mercedes

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 22 komentara

Lewis Hamilton kaže da još uvijek nije pronašao savršeni način za vožnju svog novog Mercedesa, ali bez obzira na to misli da je bolid dovoljno jak da se može boriti s Ferrarijem i Red Bullom.

Ferrarijev Kimi Raikkonen jučer je napravio najbrži krug na predsezonskim testovima, a nakon toga u izjavi još najavio da Ferrari može ići i brže. S druge strane, Hamilton i Mercedes su bili relativno tihi kad su u pitanju medijske najave o snazi novog bolida.

“Nisam još našao načina za izvući maksimum,” rekao je Hamilton na upit osjeća li da je Mercedes jednako brz kao konkurencija.

“Ne znam možemo li ići tako brzo kao oni, zaista ne znam.”

“Saznat ćemo, nadam se da možemo. Konkurencija je napravila fantastičan posao.”

Hamiltonov novi timski kolega Valtteri Bottas kaže da Mercedes ima još posla da otključa puni potencijal novog bolida, a Hamilton se slaže:

“Imamo li više potencijala? Vrijeme će pokazati. Mi smo se samo usredotočili na to da pokušamo shvatiti ovaj bolid i izvući maksimum iz njega.”

“Imali smo dobre i loše dane, a općenito gledajući nismo imali savršen dan. Puno je potencijala za ovaj bolid da nastavi rasti, ali reći ću da ostali izgledaju jako, jako brzi.”

Troboj na vrhu?

Hamilton je natuknuo da bi moglo biti neizvjesno na vrhu, a tri momčadi su potencijalni pobjednici:

“Mislim da je Ferrari napravio fantastičan posao i da ćemo od njih vidjeti još brzine. Ovo što su pokazali ovog tjedna je spektakularno, a Red Bull je još uvijek blizu.”

“Ne znam jesu li donijeli neku nadogradnju ovog tjedna, ali obično to naprave za prvu utrku i očekujem da ćemo se boriti s te dvije ekipe.”


Odgovor

22 komentara

  1. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Ne lazi Lewis, opet ces ti uzet pole u Australiji :D


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Živi bili pa vidjeli..nakon tri sezone evo konacno malo neizvjesnosti..Alonso bi mogao 2018 u Mercedes a Hamilton bi mogao pobjeci u Ferrari i biti prvak s preporodenim Ferrariem..uf kakva bi to karma bila za Alonsa..sad malo serckam ali onako palo mi na pamet..


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ako cemo gledati motor onda postoje dvije mogucnosti….vratiti se na v8 da se karte promijesaju ili cekati jos par godina da bi konkurencija bila na razini mercedesa sto uopce nije lagano ako budemo gledali reprize 2014,2015 i 2016….Sto se tice transfera za 2018 cisto sumnjam da cemo svjedocit necem spektakularnom…Svi ocekujemo Fernanda na vrhu i sanjamo o nekom transferu koji bi ga mogao tamo i dovesti, ali Rbr ce imat svoju dvojicu, povratak u Ferrari je gotovo pa nemoguc, Mercedes ako i ostane bez jednog od svoje dvojice ce vadit Pascala iz Saubera, a Mclaren je tuga i jad.Od velikog tima stvorio se backmarker s 3 sponzora na bolidu bez glavnog….Jednom mi je jedan korisnik odgovorio na komentar i rekao kako ni Ferrari a ni Mch pa ni Merc ne pripadaju vrhu bez obzira tko su i sto su….potpuno se slazem, a kako je Mch i bila na vrhu tako su sada na dnu.Sanjam o oporavku do Australije, ali cini se da cu jos jednom porazbijat kucu kad ispadnu u q1…..Bottas ce odradit posao kako i treba, a Hamilton ce lovit 4. naslov i imam osjrcaj da seruckaju svi….Ovi hvale ove, a ovi hvale ove, i onda Steiner (ako se ne varam) kaze istinu kako top 3 momcadi imaju oko sekundu-sekundu ipo prednosti nad svima….


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Ako Mercedes kojim slučajem ostane bez Hamiltona mogu ga zamjeniti jedino Alonso ili Vettel, jer sve da Bottas osvoji naslov pored Hamiltona očekivati od Mercedesa da dovede Pascala i dalje momčad grade oko Bottasa mi se čini nemogućim, jednostavno takvoj momčadi zbog prestiža treba vozač sa više od jedne titule, a oni ga imaju itekako čime plaćati. Da je Mercedesu toliko stalo do Pascala ovu sezonu bi vozio u Force Indiji ili Williamsu, a u određenim periodima je blisko povezivan sa sve tri momčadi, na kraju je sa svima izvisio i je završio u Suaberu, gdje ga čeka ne baš toliko laka borba s Ericssonom po meni već što se očekuje.

      Hamilton je počeo već lukavo igrati da si osigura što bolju situaciju za 2018. U jednu ruku je počeo pričati hvalospjeve o novom kolegi nakon samo par dana provedenih u istoj momčadi i najednom promjenio priču za 180 stupnjeva u tjedan dana oko dijeljenja informacija, a u drugu ruku je baš slatkorječiv prema Ferrariju na ovim testiranjima. S tim prvim želi stvoriti što više idiličan odnos s Bottasom, da u slučaju nastavka Mercedesove dominacije Mercedes ne pomišlja o zvučnijem vozaču za 2018. zbog “idile” u momčadi, a ovim drugim želi što ljepši ostaviti dojam u Ferrariju za slučaj da oni fakat postanu vodeća momčad.


      0
      0

      0
    • Lewis Hamilton 44
      rizla Prikaži

      Svi ocekujemo fernanda na vrhu? Hahaha… To je kao ocekivanje da ivica kostelic osvoji veliki globus..ne lupaj gluposti prijatelju..


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Pa nije glupost ako pogledamo da su prije 2015 postojale nade da ce Alonso osvojiti trecu titulu u ove tri godine….Takoder i kad je zavrsila prosla sezona more pratitelja f1 je imalo nadu da ce Alo otii u merc, a ako ne onda da ce Mch biti konacno ozbiljan tim.A osim toga svi znaju kakav je Alonso vozac i na sto je spreman tako da ne vidim razlog zbog cega ga se tako lako otpisuje.Ja ga otpisivati necu ,ali ako bi morao onda bi to bilo samo zbog forme Mch, no vjerujem da svi zele gledati njega kao u utrkama u ferrariju ?


        0
        0

        0
  4. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Kladim se da ce pronaci način u Melbourneu…


    0
    0

    0
  5. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Pocinjem da vjerujem da Ferari stvarno moze da skine Mercedes sa trona ove godine…


    0
    0

    0
  6. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Zašto mu ne vjerovati da još nije na “ti” s novim bolidom?Ne sjećam se kad je došlo do ovako velikih promjena-po meni na bolje-koje od vozača traže drugačiji pristup a sigurno i drugačiji način vožnje.Sad,za razliku od prošlih sezona u rukama imaju bolide koji se monstruozno dobro drže piste i kojima je letvica u tom segmentu dignuta u nebesa,zbog čega će se svi redom,iako svi redom vrhunski profesionalci,u trkačim uvjetima pošteno okupati u vlastitom znoju.
    Ps.
    Jedva čekam da “cirkus”krene a kako bude,bit će!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.