Haas: Ferrari je napravio “nevjerojatan” napredak na motoru

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Haas: Ferrari je napravio “nevjerojatan” napredak na motoru

Ante Vetma

Iz Haasa tvrde da je Ferrari napravio “nevjerojatan” pomak s motorom za 2017. godinu. Osim što je tvornička ekipa pokazala zavidan tempo na prvim testiranjima, ipak ta vremena ne govore puno jer se ne zna tko je imao koliko goriva u bolidu i tko je imao kakav režim rada motora; ali impresivne statistike koje prate Haas nakon prvih testova ne lažu. Gunther Steiner kaže:

“Imali smo besprijekorne testove s jednim setom motora i mjenjača. Nismo uopće mijenjali motor.”

“Imali smo dva problema s elektronikom, ali je riječ bila o softwareu, ništa veliko mehaničko. Ferrari je, po mom mišljenju, napravio fantastičan posao.”

“Doći tu s potpuno novim motorom i biti ovako pouzdan – to je nevjerojatno. Ako pogledate druge, a oni nisu blesani, imaju tu i tamo poneki problem.”

“U usporedbi s prošlom godinom Ferrari je jako napredovao i to je jako dobro!”

Što je s Haasom?

Iako mnoge ekipe još uopće nisu pokušavale hvatati brze krugove, postoje indikatori da bi borba u sredini poretka mogla biti neizvjesna. Haas se nada da je i on u tom miksu:

“Mislim da smo napredovali, ali je teško reći koliko točno.”

“Zadovoljni smo obavljenim poslom. Još imamo puno toga ispred nas, ali sve se svede na ono – mi smo napredovali, ali koliko u odnosu na ostale?”

I još je jednom rekao ono što svi znamo:

“Vremena su tu jako zbunjujuća. Lako je vidjeti tko što radi s gumama, ali za gorivo jednostavno ne možemo znati sa sigurnošću.”

“U principu, prilično smo uvjereni da smo u sredini poretka. Ali, jesmo li u gornjem ili u donjem dijelu te sredine – to još ne znam.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
Crash zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3655 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Bernie Ecclestone Dani Donator Prikaži

    Drugim riječima, daj ferrari još malo spusti cijenu motora kad te već tako hvalim.


    0

    0