F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Bottas: Bolidi će biti teži za vožnju po vjetru

Marko Rakić

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Novi Mercedesov vozač Valtteri Bottas odvozio je najviše kilometara po pojedincu na prvim predsezonskim testiranjima. Finac je trećeg dana testiranja postavio najbrže vrijeme, 1:20.7 na ultra mekanim gumama, a pretpostavlja se da bolidi mogu još barem dvije sekunde brže. No, bolidi za 2017. Zahtjevaju više od vozača, pa smo vidjeli dosta izlijetanja, vrćenja po stazi i sličnog, što se gotovo uvijek vezuje za bolide nove generacije. Valtteri je imao jedan blaži incident u devetom zavoju. Dotaknuo je barijere, no srećom u manjoj mjeri, pa nije bilo oštećenja na bolidu. On ukazuje na to da će ovakvi bolidi biti teži za vožnju po vjetrovitom vremenu.

“Kada gume nisu dovoljno ugrijane, što se lako dogodi u ovakvim uvjetima, posebno s tvrđim komponentama, zaista ih je teško dovesti na radnu temperaturu. Pomalo su nepredvidive. Ali kada su u pitanju mekše komponente, osjećaj je veoma sličan prošlogodišnjem.“

“Drugog dana testiranja bilo je vrlo vjetrovito, auto se dosta drugačije ponašao. Mislim da vjetar sada ostvaruje veći efekt na bolid s obzirom da imamo mnogo aero dijelova. Ako vas pogodi nalet vjetra izgubite dosta potiska, više nego što je to do sada bio slučaj. To će biti malo zeznuto.“

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1193 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj