Sauber pokazao fotografije ovogodišnjeg C36

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 27 komentara

Švicarski Sauber je prije nekoliko minuta, sukladno najavama, pokazao prve fotografije svog jednosjeda za Svjetsko prvenstvo Formule 1 2017.

Novi C36 će prvi javni nastup imati za dva dana tijekom odrađivanja tzv. filmskog dana na stazi pored Barcelone, gdje će se sljedećeg tjedna održati prvi predsezonski test.

Osim nove forme koja mora zadovoljiti izmijenjeni tehnički pravilnik, najveća promjena je drugačija kombinacija boja nakon odlaska Felipea Nasra i njegovog sponzora Banco do Brasil. Plava ostaje dominantna boja, ali uz dodatak bijele i zlatne.

Nova sezona će biti prva u kojoj će se Sauber natjecati pod vlasništvom Longbow Financea, švicarske investicijske grupe koja je preuzela vodstvo prošlog ljeta kupnjom Sauber Holding AG grupe. Peter Sauber se povukao sa svih funkcija, a naslijedio ga je Pascal Picci. Monisha Kaltenborn je ostala članicom upravnog odbora te je zadržana na rukovodećim pozicijama glavne izvršne direktorice i šefice F1 momčadi.

Vozačku postavu će činiti Marcus Ericsson (treću godinu zaredom ) i Mercedesov junior Pascal Wehrlein. Međutim, Nijemac neće sudjelovati na prvom predsezonskom testu zbog ozljede koju je zadobio prošlog mjeseca na Utrci prvaka u Miamiju, pa bi njegove dužnosti trebao preuzeti Ferrarijev treći vozač Antonio Giovinazzi.

Sauber će još jednom koristiti Ferrarijeve pogonske jedinice, ali ovaj puta godinu dana staru specifikaciju. Odluka je temeljena na činjenici da se momčad što prije htjela potpuno fokusirati na rad oko aerodinamičkog paketa za novi tehnički pravilnik Formule 1.

Međutim, nije poznato koliko je snažna poveznica između Saubera i Ferrarija jer se u posljednje vrijeme sve češće spominje prelazak šeste najdugovječnije momčadi ovog sporta na Hondine pogonske jedinice.


Odgovor

27 komentara

  1. Mclaren
    wilson Prikaži

    Nos. I ta kvrga na njemu. Nadam se da će polako to riješiti i zamijeniti. Sve ostalo vrlo,vrlo dobro. Zadnje krilo mi izgleda odlično. I boje , pogotovo na prednjem krilu.


    0
    0

    0
  2. Jenson Button
    senad22 Prikaži

    oce ovu liveriju koristiti ili ?,ako oce onda je ovo najruznija liverija koju sam vidio u zadnjih 5 godina


    0
    0

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    lijepo izgleda :D


    0
    0

    0
  4. Kimi Raikkonen
    IceMan282 Prikaži

    Meni se iskreno ova kombinacija boja svida..i bolid mi izgleda super..mozda zato jer je prvi koji je predstavljen..ali meni je ovo za razliku od prosle 2 sezone veliki korak naprijed po pitanju livreje..


    0
    0

    0
  5. Formula 1
    1883 Donator Prikaži

    Ni vrit ni, mimo….
    Ne sviđaju mi se ovi mošnja nosevi i ovako ogroman shark fin, ostatak bolida ok. Zanima me stražnji kraj i slika iz ptičje perspektive.
    Edit:
    I da, fora je ovaj W01 style usisnik zraka iznad vozačeve glave.
    Krenulo je, čekamo dalje :)


    0
    0

    0
  6. Mclaren
    KERS Prikaži

    Plavi sauber, narancasti Mclaren, srebreni mercedes, crveni ferrari, tamno plavi RB, žuti Renault, šarena FI, bijeli Willimas, Hass vjerojatno crveno sivo bijeli..zbilja pravo šarenilo grida..a ovaj Sauber kao prvi sluzbeni zasada je i najljepsi..


    0
    0

    0
  7. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Ljudi nemojte se obazirati na noseve…inženjer ne gleda da bude najljepsi vec najucinkovitiji. Ako ce taj vrh nosa znaciti da ce Sauber biti u pravoj borbi za bodove (bubam ne znam) onda zbilja loga boli ona stvar ima li palac n vrhu ili ima mali niski nos…zbilja nebitno.

    Ovaj boljd izgleda MILJAMA bolje od bilo kojeg zadnjih 5 godina…pogledajte te gume, stražnje krilo, shark fin. Sex.


    0
    0

    0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Siri prednji nos je ucinkovit za dobijanje boljeg downforce-a. Za ovakve bolide isti je kljucan za bodove.

      S obzirom da su sad bolidi robusniji, pa ce biti teze za preticat na nekim od uzih staza, pa eto prilike za bodove.


      0
      0

      0
  8. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Ovako na prvu primjetih 3 stvari: usisnike za zrak iznad vozačeve glave razdvojene,ova zlatna crta preko bolida me podsječa na Mclaren i uzak stražnji kraj.
    Bolidi szu ove godine preljepi ,vidjet ćemo analizu …


    0
    0

    0
  9. Ferrari
    Gilles Prikaži

    Najzad, sezona je zvanično počela ?

    Bolid mi se ne dopada jer mi utisak kvari ova bela fleka sa strane. Bolid ima 4 boje, tamno plavu kao osnovu, crnu i zlatne detalje, po meni su tu trebali da stanu. Jedino ako bela polja čuvaju za sponzore ali mi baš grdno izgleda. Bolid izgleda zbog promena pravila odlično, vizuelno meni su promene bas legle.

    Čekamo ostale.


    0
    0

    0
  10. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    BRUTALICA


    0
    0

    0
  11. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Eto ga, dočekašmo prvo službeno (najavljeno) prestavljanje bolida. Novi Sauber ako zanemarimo livreju izgleda predobro, pogotovo zadnji kraj. Što se tiče livreje sviđa mi se zlatna i nešto tamnije plava već prošle dvije sezone, ali ova bijela mi je totalno višak, bar u ovolikoj količini. Izgleda mi kao da je zafalilo farbe, pa ostavili taj dio na temeljnoj boji. Pogotovo što ova bijela otrkiva još više nedostatak glavnog sponzora. Ali dobro, samo da on hoće biti konkurentan, našao bih se valjda već neki sponzor da prekrije tu bjelina :D


    0
    0

    0
  12. Ferrari
    mljac Prikaži

    Izgledao mi je odlično, dok nisam vidio da ima i shark fin. Sakrili su ga sa bojanjem u crno na crnoj podlozi. Kada izađe van izgledati će g r o z n o !!

    Zašto tu nakaradu od peraje ne zabrane?


    0
    0

    0
  13. Brawn Gp
    stefan89 Prikaži

    Bolid je dobar.Ja sam oduvijek htio vidjeti sauber sa zlatnom bojom;-)


    0
    0

    0
  14. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Wiliams mi je malo ljepši od Saubera,jedva čekam vidjet ostale …


    0
    0

    0
  15. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Ne opet shark finovi….najgora abominacija dizajna u F1 se vraća.


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      r.u.m. Prikaži

      Pa meni to i nije tako strašno ružno dapače.
      Najgori su meni bili oni nosevi 2012 g. Chateram,ToroRoso,Lotus,pa čak i Ferrari s onom stepenicom. … e to je odvratno bilo


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.