Pirelli: Nemojte nas kriviti ako utrke budu dosadne

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Pirelli: Nemojte nas kriviti ako utrke budu dosadne

Ante Vetma

Paul Hembery tvrdi da se nitko nema pravo žaliti ako utrke iduće sezone budu dosadne jer je Pirelli spremio tvrđe komponente, ali je to od njih bilo izričito traženo.

“Ne možete ugoditi svima i ne možete ići u dva smjera istovremeno,” kaže Hembery. “Napravili smo nešto u okviru onoga što je od nas bilo traženo, a onda smo krenuli u drugom smjeru jer je također to od nas bilo traženo.”

“Mi smo slijedimo što od nas sport traži. Nema smisla kasnije prigovarati jer smo isporučili ono što smo morali.”

Pirelli je imao na raspolaganju modificirane bolide iz 2015. godine koji su trebali simulirati razine downforcea kao što će ih gume iskusiti iduće sezone. Iako mnogi u tome nisu uspjeli, Pirelli je ipak dobio korisne informacije za razvoj novih guma:

“Najveći izazov je bio u tome što nemamo downforcea kao što bi trebali imati, ali imamo dosta podataka iz simulatora.”

Hembery misli da ćemo vidjeti manje zaustavljanja u boksu, a neka predviđanja čak idu toliko daleko da bi na svim utrkama mogli vidjeti samo jedan ulazak u boks.

“Vidjet ćemo manje ulazaka u boks. To dolazi s manjom degradacijom. Na promjenu guma idete zbog gubitka performansi (zbog degradacije) ili trošenja guma, a za iduću sezonu mi smanjujemo oboje.”

“Vidjet ćemo puno više utrka s jednim zaustavljanjem, ali ako aerodinamička rješenja budu takva da se bolidi mogu blisko slijediti, a gume ne pregrijavaju – vozači će moći pritiskati i vidjet ćemo scenarij s više pretjecanja.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
wapi
Vordas
zekohonda

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9487 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3814 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Hembery#Pirelli

Komentiraj

2 komentara

 1. Charles Leclerc 16 senna66 Donator Prikaži

  Bilo je: želimo više zaustavljanja, želimo manje zaustavljanja i tako će u krug još 10 godina. E moja FIA-a….


  0

  0
 2. Williams Montoya Prikaži

  Triba vratit drugog dobavljača i nadoljevanje goriva. Pa kad već neće bit pretjecanja, nek barem bude taktičkih igrica


  0

  0