Renault ima potencijal da dostigne Mercedes

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Renault ima potencijal da dostigne Mercedes

Ante Vetma

Nakon nekoliko teških godina u Formuli 1, Renault se u tihoj atmosferi sprema za predstavljanje novog bolida za iduću sezonu. Umjereno optimistični očekuju da će se ustaliti u sredini poretka, ali možda još i važnije od toga – očekuju dobre performanse novog motora koji će biti i u Toro Rossu i u Red Bullu.

Za Cyrila Abiteboula – upravo je pogonska jedinica najveći potencijal Renaulta:

“Moramo potvrditi preokret koji se počeo događati prošle godine, to još nije dovršeno. Imamo potpuno novu konstrukciju motora koju ćemo donijeti ove godine, a prvi izazov bit će učiniti ga pouzdanim.”

“Već znamo da će ponuditi potencijal da dostignemo Mercedes. Oko toga nema nikakve sumnje. Možda ih čak i prestići u budućnosti.”

“Ipak, pogonska jedinica najprije mora biti pouzdana. To je najveći izazov i to želimo ostvariti. Pouzdanost će biti važan faktor i za razvoj šasije.”

Obzirom da se iduće sezone očekuje velika promjena tehničkog pravilnika, Abiteboul misli da će Renault u ovoj sezoni ostvariti napredak.

Što se tiče budžeta, Renault još uvijek ne izdvaja iznose slične ekipama s vrha poretka.

“Neću zanijekati razliku u financijama između top ekipa i nas, ali naša momčad je zapravo u sredini poretka.”

“Izdvajamo više novca od svih osim top 3 ekipe. McLaren je meni pomalo nepoznanica pa ne znam s koliko sredstava oni raspolažu.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
wapi
Vordas
zekohonda

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9487 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3814 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Abiteboul#Renault

Komentiraj