Zimska stanka, 78. dan: Crtice iz života vozača Formule 1 (10. dio)

Izdvojeno / Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

James Hunt stvarao je probleme gdje god je stigao. Od svojih mladih dama pa do kraja karijere u Formuli 1, britanski Playboy bio je magnet za svinjarije, tvrdoglav kao magarac, ali i vrsni zabavljač. Poznato je kako James na sebi nije volio imati puno robe, a na sponzorske manifestacije je ipak trebalo dolaziti pristojnije obučen. Hunta za to nije bilo briga, što je posebno izluđivalo Johna Hogana, šefa Marlbora, glavnog sponzora McLarena. Jednostavno, rekao mu je da na događanja ne želi dolaziti u ozbiljnom dvorednom sakou. Njegova uobičajena kombinacija bile su obične majice, traperice te bose noge.

“James nije htio čuti ništa o oblačenju odijela. Morali smo nekako zaobilaziti taj problem.”

Nelson Piquet otišao je u Williams 1986. godine nakon šest godina provedenih u Brabhamu. Razlog je bio novac, koji mu Ecclestone nije htio dati, jer je Brazilac tražio milijun dolara. Tu je uskočio Frank Williams te mu ponudio ugovor vrijedan tri milijuna dolara, što je Nelson prihvatio bez razmišljanja, a rastuća forma Honde bila je samo bonus. Tako je nastavio sa svojim tulumima, krstarenjima sredozemljem te zavođenjem žena. Sukobi s Mansellom, momčadskim kolegom u Williamsu, bili su dio dnevnog rasporeda. Njega je nazvao neobrazovanim glupanom, dok mu je ženu nazivao svakakvim imenima.

Za britanskog vozača Innes Ireland čuli su malobrojni, a bio je veoma karakterističan lik u paddocku, doduše ne po vožnjama koje je isporučivao. Kad bi izašao iz bolida, stvari bi često potpuno izmaknule kontroli. Jedne večeri se toliko napio da je uzeo svoj pištolj, napunio ga, popeo se na krov hotela te pucao, da bi se zatim vratio u hotel, nasilno otvorio hotelski bar te se potukao s domaćinom. A trebao je biti prvi vozač BRM-a…


Odgovor

2 komentara

  1. fjaka Prikaži

    mini maus gricka jabuku


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    JOOOOOOŠ SAMO 5 DANA I POČINJE CIRKUS ……
    Napokon će doći kraj zimskoj stanki …



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.