Berger: Vettel je pogriješio kada je prešao u Ferrari

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 5 komentara

Gerhard Berger tvrdi da je Sebastian Vettel pogriješio kada je prešao u Ferrari na kraju 2014. godine.

Taj prelazak nužno je za sobom povukao usporedbe s onim Michaela Schumachera koji je 1996. prešao iz Benettona u Ferrari, ali Berger naglašava da su tada okolnosti bile drastično drukčije.

“Michael je sa sobom doveo i ljude iz Benettona.”

“Sebastian nije trebao prijeći ako nije mogao izvesti to kao i Michael – povući ključne ljude iz Red Bulla,” kaže 57-godišnji umirovljeni vozač i bivši suvlasnik Toro Rossa.

Berger također ne vjeruje da će Ferrari napraviti značajan napredak u narednih 12 mjeseci, a to pak povlači sa sobom glasine kako bi Mercedes bio zainteresiran za njegove usluge 2018. godine.

“Ne vjerujem da će biti nekih pozitivnih pomaka u Ferrariju iduće sezone. U tom slučaju će pred Vettelom biti odluka.”


Odgovor

5 komentara

  1. Jenson Button
    senad22 Prikaži

    malo mi je cudno kako svi navodno eksperti i bivsi mega vozaci ovako govore o ferrariju,najuspjesnijoj momcadi formule jedan ikad,po mene za vettela trenutno nema boljeg mjesta od ferrarija da ode u mercedes ta ekipa ce biti u formuli sve dok pobijeđuju a nece jos dugo siguran sam a ferrari ce uvijek biti tu,tacnije uvijek ce se boriti za pobjede pa makar bile 3 ili nijedna,msm da malo pretjeruju to jeste previse seru po ferrariju nadam se da ce im se ferrari posrat nazad ove sezone :P



    7
    7

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Došao je u momčad punu talijana… znamo da talijani nisu baš neko mjerilo izrade doborg automobila bez prismotre kakvih Švaba ili Engleza..bilo kako bilo sam si je kriv.



    2
    -6

    8
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Prosuo glupost pa ostao živ.



      5
      4

      1
    • avalon Prikaži

      prje velike vozačke “rupe” ferraria koja je trajala od 1979. do 2000. ( 21 godinu ) titule iz 1975/77./79. su osvajali lauda ( 2 ) , scheckter , a dizajner svih pobjedničkih bolida je bija mauro forghieri . nažalost ne piše koji ga je njemac ili englez nadgleda jer naravno da sam mauro nije moga bit tako uspješan ( u 5 sezona 3 titule ) jer je TALIJAN . od te zadnje titule 1979. prije dugog crnog perioda ( do 2000. ) kroz ferrari su “prodefilirali” ka teh direktori , aerodinamičari ili dizajneri harvey postlethwaite , jean-claude migeot , john barnard , gustav brunner , gordon kimball , enrique scalabroni ( ne bojte se , nije taljan nego argentinac ? ) henri durand , steve nichols , willem toet , rory byrne , ross brawn , nicolas tombazis ( grk ) , john iley … izbroji taljanske teh direktore , dizajnere , aerodinamičare u tih 20 NEUSPJEŠNIH godina pa onda pričaj o nesposobnosti taljana u izradi dobrog auta bez prismotre “kakvih Švaba ili Engleza” . interesantno da je posli odlaska MS 2007. tehnički direktor ferraria bija aldo costa i tada je osvojena zadnja titula . 2008. takođe sa costom ferrari/massa su izgubili titulu u ZADNJOJ trci . posli su taljane ( od 2012.) “nadgledali” fry i allison , a uspjeha … nigdi . zadnji im je donija bez nadgledanja njemaca i fengleza taljan costa . možda je sad uspješan u mercu jer ga nadgledaju ? :) :) :) ako nemaš znanja nadgledali te ili ne nećeš polučit rezultate ;) može se pucat i ćorcima ( buče ka i prava municija :) ) ali možda prije “pucnjave” treba provjerit i neke činjenice .



      9
      9

      0
      • avalon Prikaži

        PS i berger je dolazija u ferrari prvi put iz benettona , drugi put iz McL … je li i on pogriješija šta nije dovodija ključne ljude iz tih timova u ferrari kad je dolazija ?



        5
        5

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.