Ponovno povećana minimalna masa bolida za 2017.

Crankshaft

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Ponovno povećana minimalna masa bolida za 2017.

Crankshaft

Budući da će šire gume za 2017. biti šest kilograma teže od postojećih, Međunarodna automobilistička federacija je još jednom povećala minimalnu masu bolida, pa će ona tako ove sezone iznositi ‘čak’ 728 kg.

FIA je nedavno objavila posljednju iteraciju svog tehničkog pravilnika za Svjetsko prvenstvo Formule 1 2017., u kojem je bilo specificirano da masa bolida, uključujući vozača i svu njegovu sigurnosnu opremu, ali ne i gorivo, ne smije biti manja od 722 kilograma bilo kada za vrijeme trkaćeg vikenda.

Vjeruje se da su prednje gume teže za nešto više od jednog kilograma, a zadnje za mrvicu više od 1,5 kilograma, pa će ukupna masa koju treba dodati na 722 kg (zaokružuje se na najbližu vrijednost) biti šest kilograma.

Nova minimalna masa predstavlja značajan iskorak u odnosu na prošlu sezonu kada su bolidi bili 26 kilograma lakši (702 kg). Dio otpada na šire bolide (+20 cm), te povećanje rezervoara sa 100 kg na 105 kg.

Bolidi Formule 1 su ne tako davno težili samo 595 kilograma tu se nosili nešto manje goriva zbog dozvoljenog nadolijevanja. Danas uz novu pravilo o minimalnih 728 kilograma treba dodati i masu trkaćeg goriva od 105 kg, pa to znači da će na startu utrke imati čak 833 kilograma, što je gotovo ekvivalent cestovnog automobila A-segmenta.

Podrži nas

Zadnji donatori:
wapi
Vordas
zekohonda

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9487 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Crankshaft
Pulsmedia autor
642 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #FIA

Komentiraj