Šefovi Silverstonea još nisu donijeli odluku o budućnosti u F1 kalendaru

Crankshaft

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Šefovi Silverstonea još nisu donijeli odluku o budućnosti u F1 kalendaru

Crankshaft

Utrke u Europi izložene su sve većem pritisku kada je riječ o ostanku u kalendaru Formule 1, s obzirom na to da na vrata kucaju bogate zemlje koje nemaju gotovo nikakvu tradiciju u motorsportskim natjecanjima. Francuska je bez mjesta ostala nakon 2008., a i Njemačka si više ne može priuštiti Veliku nagradu, bilo da se radi o Hockenheimu ili Nurburgringu.

No, ima i pozitivnih vijesti, a to je povratak VN Francuske 2018. godine, i to na stazu Paul Ricard. Posljednjih dana se pod znak upitnika dovodi i održavanje VN Velike Britanije, ali šefovi na Silverstoneu se nadaju da se može pronaći održivo rješenje.

Nedavni izvještaji u medijima su sugerirali da vlasnici Silverstonea, udruženje britanskih trkaćih vozača (BRDC), ne žele utrku Formule 1 nakon 2019. U izjavi izdanoj danas navečer, BRDC je potvrdio kako još uvijek razmišljaju što će i kako.

“Naš cilj je zadržavanje VN Velike Britanije na Silverstoneu u narednim godinama, ali naravno, to možemo učiniti samo ako ima smisla s ekonomske strane. Kao što sam rekao prije, u sljedećih šest mjeseci ćemo razmotriti trebamo li obavijestiti o našim namjerama za iskorištavanje izlazne klauzule u trenutnom GP ugovoru na kraju 2019. Odluka još nije donesena, niti će biti donesena do sredine srpnja ove godine. U međuvremenu ćemo sa svim zainteresiranim stranama, nadamo se privatno, istražiti razne načine kako bismo mogli smisliti održiv prijedlog”, rekao je John Grant, predsjednik BRDC-a.

Podrži nas

Zadnji donatori:
fortmer
zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9401 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Crankshaft
Pulsmedia autor
642 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj