17 SAD – live chat
17 SAD – live chat

FIA odobrila prodaju Formule 1!

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

FIA odobrila prodaju Formule 1!

Ante Vetma

FIA je kao upravljačko tijelo Formule 1 odobrila prodaju komercijalnih prava sporta Liberty Media korporaciji. Američka firma je trenutno u završnom stadiju procesa kupovine većinskog udjela.

Ova FIA-ina dozvola je bila posljednja regulacijska prepreka prije prodaje nakon koje će Liberty preuzeti prava od CVC investicijske grupe.

Iz FIA-e poručuju da će partnerstvo s Libertyjem “osigurati kontinuirani uspjeh i razvoj” Formule 1. Očekuje se da će kupovina biti dovršena kroz idućih nekoliko tjedana.

Još u rujnu su kupili 18% udjela u Delta Topco kompaniji koja posjeduje F1 grupaciju, a prije Božića su objavili kako su svi administrativni detalji riješeni, te da slijedi nastavak akvizicije. Jučer su dioničari Libertyja dali svoje odobrenje i očekuje se da će uskoro imati 35.3% udjela.

Liberty je još ranije poručio da želi zaštititi europsko naslijeđe Formule 1, dodati nove utrke u SAD-u i Latinskoj Americi, te ostvariti rast kroz eksploataciju digitalnih medija.

Podrži nas

Zadnji donatori:
fortmer

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9391 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3771 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #FIA#Liberty

Komentiraj

3 komentara

  1. Mclaren KERS Prikaži

    Gora situacija od ove danas sta se popularnosti tice nemoze biti tako da svaka promjena moze biti samo nabolje.


    0

    0