Mercedes ostavlja otvorene opcije za 2018.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Sad kad je javno obznanjeno ono što su svi pretpostavljali, polako izlaze detalji oko dogovora Valtterija Bottasa i Mercedesa. Radi se navodno o jednogodišnjem ugovoru s opcijom zadržavanja za još jednu dodatnu godinu, a razlog tome je želja Mercedesa da si ostave otvorene opcije za 2018. kad nekim velikim imenima ističu ugovori.

Krajem 2017. bi trebali vidjeti još veće turbulencije na vozačkom tržištu nego što je to bio slučaj ove godine, a svemu tome je uzrok isticanje ugovora Sebastianu Vettelu i Fernandu Alonsu.

U razgovoru s finskim F1 komentatorom Oskarom Saarijem, Toto Wolff je nekoliko puta naglasio da računa na Bottasa na dugim stazama, odnosno da ima povjerenja u njega za budućnost. No, isto tako, ekipa želi vidjeti što će se dogoditi s nekim vozačima nakon iduće sezone, čega je Bottas svjestan i što mu ne predstavlja problem u ovom trenutku.

“Ne bismo odabrali Valtterija da nismo vjerovali da je dovoljno dobar za ekipu dugoročno. Ali, ruku na srce, tržište je prilično dinamično u ovom trenutku.”

“Iduće godine se otvaraju opcije. Mladi vozači, Sebastian, Fernando, Valtteri, mnogi drugi. Valtteri to razumije.”

“Vjerujemo u njega, ali idemo sada vidjeti kakva će biti ova sezona.”

U drugom intervjuu za Gazzetta dello Sport Wolff je potvrdio da su financijski pomogli Williamsu zbog odlaska Bottasa i povratka Felipea Masse.

“Očigledno, nismo mogli postavljati zahtjeve bez da ponudimo nešto zauzvrat. Claire Williams je zaista dobra poduzetnica, kao i njezin otac Frank.”

“No, nismo pričali samo o biznisu. Recimo, Williams je trebao vozača s iskustvom i bilo je nužno da se Massa vrati. Sad smo svi zadovoljni, očigledno, financijski smo pomogli povratku Masse.”


Odgovor

1 komentar

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Sami su rekli na koga ciljaju 2018.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.