Newey zadovoljan Renaultovim brojkama za 2017.

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 4 komentara

Red Bullov tehnički direktor Adrian Newey je imao priliku vidjeti brojeve kojim raspolaže Renaultova pogonska jedinica za 2017., te kaže da je zadovoljan viđenim. Francuski proizvođač, čije će motori u RB13 biti brendirani kao TAG Heuer, u novu sezonu ulazi s nešto drugačijim dizajnom svoje jedinice, a u momčadi bivših četverostrukih svjetskih prvaka vjeruju da ova godina može biti bolja od prethodne.

“Renault je naporno radio tijekom zime”, rekao je Newey. “Znam kojim brojkama raspolažu za ovu godinu, to je dobar korak prema naprijed. Kao i uvijek, isto je i s nama po pitanju šasije, ono što ne znamo je to što naši rivali pripremaju.”

“U Renaultu definitivno idu u dobrom smjeru ovog trenutka. Prije dvije godine nisu napredovali tijekom zime, čak su malo nazadovali u usporedbi s prvom godinom s hibridima. Prošle godine su jako napredovali kroz sezonu, još su uvijek bili iza Mercedesa i Ferrarija, ali su smanjivali zaostatak, a ne povećavali.”

Od ove sezone će veću ulogu imati aerodinamika, ali Newey dodaje da će snaga motora i dalje imati važnu ulogu, ako ne i veću.

“To znači da će snaga biti još važnija jer imamo jako puno gripa, što znači da i postotak punog gasa po krugu ide prema gore. Prema tome, količina vremena tijekom kojeg ste zapravo ograničeni prianjanjem je manja u usporedbi s vremenom tijekom kojeg ste ograničeni snagom. To znači da će razmaci na gridu vjerojatno biti veći, što može značiti više utrka prije nego se performanse izjednače.”

Ipak, dodao je da novi pravilnik pruža nove mogućnosti.

“Uživam u promjeni pravilnika jer je nakon toga zamisao razumjeti utjecaj tih promjena bolje nego vaši konkurenti. Možda postoje nove prilike, možda postoje stvarčice u pravilniku gdje ono što pravilo kaže i ono što to znači nisu ista stvar. Samo trebate uzeti papir, ponekad postoje rupe u pravilniku koje možete pronaći.”


Odgovor

4 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    ..kako bi stari rekli “bez rupe ni na wc!” :)


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Znaci motor je krucijalna stvar…vjerojatno ce jos vise doci do izrazaja..


    0
    0

    0
  3. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    U Red Bullu vjerojatno imaju odjel zadužen za “rupe”.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.