Lauda: Bottas će biti brz poput Rosberga

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 4 komentara

Mercedesov neizvršni predsjednik Niki Lauda se osvrnuo na najnoviju akviziciju svoje momčadi, Finca Valtterija Bottasa za kojeg smatra da će biti jednako brz kao i umirovljeni prvak Nico Rosberg.

“Bottas je najbolji čovjek. Vjerujem da može voziti podjednako brzo poput Nice. Zato u novu sezonu krećemo s njim i Hamiltonom. Tražili smo vozača koji se uklapa u našu momčad. Do sada smo uvijek imali dva top vozača koji su se mogli boriti za naslov prvaka. Nico i Lewis su bili dobar primjer jer su se borili među sobom. Ponekad je jedan bio ispred, ponekad drugi. U zadnje tri godine smo osvojili sve što se moglo osvojiti. Zato smo se odlučili za Bottasa, jer donosi iskustvo i brzinu.”

“Smireni je Finac i to mi se sviđa kod njega. Ne priča puno, ali naporno radi. Toto i ja ga znamo godinama. Mislim da se jako dobro uklapa u momčad.”

Austrijanac je dodao da neće postojati nikakve momčadske odredbe, odnosno da će se Bottas i Hamilton moći međusobno utrkivati bez ikakvih odredbi s pitwalla.

“Kao i uvijek, oba vozača mogu pritiskati koliko žele, potpuno slobodno. Taj pristup se nikada nije mijenjao u Mercedesu niti će se promijeniti u budućnosti. Razgovarali smo s Lewisom te smo mu objasnili da će Bottas voziti pored njega. Lewis s tim nema problema, a nema ni Bottas. Mislim da mirno možemo ući u sezonu s ova dva vozača.”

“Sada sam dosta opušten jer vjerujem da s Bottasom ponovno imamo podjednaki vozački par kao prošle godine.”


Odgovor

4 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Sve to stoji. Sve je to OK ali i dalje ne mogu svatiti da su ignorisali vozace sa akademije.
    Samo zamislite da Red Bul ne uzme vozace iz Toro Rosa no iz Vilijamsa il Forc Indije. Nebuloza.
    Eto pa ce Vehrlein u Sauberu steci ogromnoooo iskustvo…
    Ruku na srce, koliko god da mi je Vehrlein drag il mrzak u Manoru dokazao da nije truba od vozaca i da je talentovan.
    Na strani sam akademije i mladih vozaca. To je buducnost F1.
    Vjerujem da bi sa Paskalom u buducnosti dobili vise.
    Sada su samo dokazali neozboljnost tima i da nisu ni do koljena Akademiji Red Bula.
    Njemac je sa ovim napravio korak unazad. Nije Sauber niti ce biti konkurentan bolid. Bez Manora bice na dnu. Sa njima bice prezadnji.
    To za Vehrleina korak unazad. Jer njemu treba jaki dvoboji, jake trke i mnogo bodova. A to Sauber i ekipa bojim se ne mogu mu ponuditi.
    Samo su sa ovim stopirali razvoj vozaca iz akademije. To nije fer. To je bezobrazno i za svaku osudu.
    Botasu zelim sve najjj.


    0
    0

    0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      onda bi najbolje bilo da naprave Torro Merc, koji bi bio konkurentan za midfield i tako razvijaju nove vozace koji bi sticali kvalitetno iskustvo… aaa i sam je Mercedes rekao na facebooku ja msm, da ne zele mlade vozace ubacit i stavit pod velik pritisak, da oni ‘izgore’ od pritiska i na kraju od njih ne bude nista, nego polako, kad dodje pravo vrijeme, a i Lewis nece vozit zauvijek… aaaa Red Bull je ‘izgorio’ nekolicinu vozaca, tako da se Merc ni ne moze poredit sa njima, Mercova akademija nije ni blizu dobra i jaka kao Red Bullova, te s time nije ni upropastila jako puno talentovanih vozaca…


      0
      0

      0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Neki ce se naljutiti al to mi zvuci bas suprotno od onog sto je trebalo znacit…..previse je puta Lewis bio brzi od Nice i uvjerljiviji dovoljno je vidjeti 2015.Jednostavno Lewis je bio bolji od Nice i to vidljivo (barem meni).


    0
    0

    0
  3. fjaka Prikaži

    koja je laudina uloga osim šta palamudi okolo?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.