Potvrđeno: Valtteri Bottas je novi Mercedesov vozač

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 7 komentara

Konačno je stigla potvrda da će 27-godišnji Valtteri Bottas u Mercedesu zamijeniti umirovljenog prvaka Nicu Rosberga. Rasplet je ovo kojeg je F1 zajednica očekivala već neko vrijeme, s obzirom na to da je Finac nakon tjedana odlučivanja ostao jedini realni kandidat za mjesto u W08.

Vijest je jučer nagovijestila i Williamsova šefica Claire, a danas je prilikom potvrde povratka Felipea Masse potvrdila i kako Valtteri Bottas ide prema Brackleyju. Osim toga, u javnost su procurile i fotografije koje otkrivaju 27-godišnjeg Finca kako pozira pored jednog od Mercedesovih bolida u sjedištu momčadi. Potvrda ekipe samih konstruktorskih prvaka stigla je u 15 sati po lokalnom vremenu.

Bottas je u Formuli 1 (i Williamsu) debitirao 2013., zabilježio je 77 nastupa i devet postolja. Do pole positiona i pobjede (još) nije došao.

“Ovo su jako uzbudljiva vremena za mene”, rekao je Bottas. “Mislim da će mi trebati neko vrijeme da shvatim kako se ovo stvarno događa. To je definitivno još jedno ostvarenje snova, utrkivati se u još jednoj momčadi s tako velikom povijesti – pogotovo u posljednjim godinama koje su bile impresivne. Jako se ponosim što sam postao dio toga te sam zahvalan svima u Mercedesu što vjeruju u moje vještine i što su mi dali ovu priliku.”


Odgovor

7 komentara

  1. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Sretno. Mislim kako će namučiti Lewisa.
    Konzistentan je i ako bude imao dozu bezobraznosti, britanac će imati velikih problema.


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Danas je dan potvrđivanja izgleda. Napokon da smo dočekali službene objave vozača Mercedesa, Williamsa i Saubera za koje se već potajno zna od nove godine.

    Sretno Bottasu, nadam se da će se pokazati dostojnim mjesta u Mercedesu i da ga Hamilton neće rastaviti na proste faktore.


    0
    0

    0
  3. mika Prikaži

    Šteta, odlučili su se za vozača koji neće raditi probleme. Mislim da bi Grosjean bilo puno bolje rješenje ali on nije tip koji bi prihvatio ulogu poslušnika.


    0
    0

    0
  4. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Solidna zamjena do 2018. kada će Švabo ući u svoj auto.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.