Claire Williams nagovijestila Bottasov odlazak i Massin povratak

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 3 min 0 komentara

Tijekom održavanja Autosport International Showa i obilježavanja Williamsovih 40 godina u Formuli 1, šefica Claire Williams je nagovijestila ono o čemu mediji nagađaju već neko vrijeme. Potvrdila je da će vijesti o Bottasovog budućnosti biti objavljene sljedećeg tjedna.

“To se vuče već neko vrijeme i mislim da svi žele znati, vjerojatno više vijest tko će biti Lewisov momčadski kolega sljedeće godine. Naravno, kada je Nico objavio prekid karijere, znali smo da će Toto vjerojatno uputiti poziv prema nama”, rekla je Williams za Sky Sports News HQ.

“Ovo je velika šansa za Valtterija, dao je puno Williamsu. Uvijek smo govorili da je ovo vjerojatno ispravna odluka ako se pobrinemo da se ovo dogodi tako da bude pozitivno za Williams. Nitko u svojoj momčadi ne treba i ne želi vozača koji uistinu želi biti negdje drugdje. Nije lijepo niti zaustaviti vozača koji ima tako dobru priliku, pogotovo u ovom trenutku Valtterijeve karijere, ali to mora biti dobro za Williams i to na tome smo naporno radili tijekom posljednjih šest tjedana.”

“Skoro smo tu, na samom smo kraju te se nadamo da ćemo vijest objaviti sljedećeg tjedna. Ali to mora biti dobro za Williams. Što god učinimo, to će uvijek biti ispravna odluka za Williams, bez obzira na to što o tome mislili drugi ljudi.”

Valtteri Bottas će tako u Mercedesu zamijeniti umirovljenog prvaka Nicu Rosberga, a u Williams bi se iz mirovine trebao vratiti Felipe Massa.

“Felipeovo srce je uvijek bilo u našem sportu. Kada se pridružio nama, svi su govorili da je njegovo vrijeme u Formuli 1 gotovo, da ga nije bilo nigdje posljednjih godina u Ferrariju, ali on je došao u Williams te je postao novi vozač.”

“Ne vjerujem da se on nužno želio ostaviti sporta, čak je i rekao da se želi nastaviti utrkivati. Ovi dečki se utrkuju od svoje šeste godine i to je u njihovom DNA, to je ono što oni rade.”

“Ako će se Felipe vratiti, ne vjerujem da će mu nedostajati kompetitivnog duha. Isto tako, ne bismo doveli vozača za kojeg su po našem mišljenju postojale bilo kakve sumnje oko njegovih mogućnosti da odradi posao za nas.”

Claire je također potvrdila da je njena momčad itekako zainteresirana za Paddyja Lowea kojemu je nedavno istekao ugovor s Mercedesom, ali dodaje da su pregovori oko Bottasovog odlaska i Loweovog odlaska odvojeni.

“Za nas je to odvojeno. Očigledno je da nakon odlaska Pata Symondsa trebamo tehničkog direktora koji će nas vratiti na mjesto gdje leže naše ambicije, a to su pobjede i naslovi.”

“Naravno da će nam netko poput Paddyja biti privlačan. Odveo je tu momčad do tri naslova svjetskih prvaka tri godine zaredom. Bio bi fantastično pojačanje. Svoju karijeru je započeo u Williamsu, a i koja momčad ne bi željela nekoga poput Paddyja Lowea.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.