Hulkenberg teško prihvatio Vasseurov odlazak

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Frederic Vasseur kaže da je njegova odluka o napuštanju Renaulta teško pala njihovom novom vozaču – Nici Hulkenbergu. Vasseur je samo godinu dana proveo na poziciji šefa ekipe prije nego je objavio da napušta ekipu, a kao razlog je navedena razlika u mišljenjima među čelnim ljudima Renaulta.

S druge strane, njihova nova akvizicija za iduću sezonu je Nico Hulkenberg koji će voziti uz Jolyona Palmera. Vasseur je oduševljen Hulkenbergom i kaže da će Nijemac sigurno biti vođa i motivator cijele ekipe.

Hulkenberg je 2008. osvojio Europsku Formulu 3, a godinu kasnije i GP2 prvenstvo, i to u Vasseurovoj ekipi ART Grand Prix.

“Blizak sam s Nicom i uložio sam puno truda u njegov dolazak u Renault. Mislim da je moja odluka o odlasku bila ispravna jer očigledno nismo funkcionirali zajedno. Nico i ja smo puno razgovarali o tome, on mi je bio podrška.”

“Teško je prihvatio moju odluku, ali je svejedno bio podrška. On je u potpunosti uključen u momčad i dat će sve od sebe.”

“To je razlog zašto sam ga htio u momčadi. Trenutno su u postupku restrukturiranja i potreban im je vođa. Što god da se dogodi Nico će biti ta osoba koja će vući naprijed. Mislim da je to ključan faktor za uspjeh neke momčadi.”

Ova godina će biti Hulkenbergova sedma u Formuli 1, a dosad je vozio za Force Indiju, Williams i Sauber.

29-godišnjak još uvijek nema pobjedničko postolje otkad je u F1 iako je odradio čak 115 utrka, ali Vasseur vjeruje da je njegov potencijal dovoljan i za puno veća ostvarenja.

“Mislim da je jedan od najtalentiranijih vozača koje sam vidio u nižim serijama kroz prošlih 10 godina. Samo tri vozača su uzela GP2 titulu u svojim prvim sezonama – Lewis Hamilton, Nico Rosberg i Nico Hulkenberg.”

“Mislim da je Nico jedan od rijetkih vozača koji mogu osvojiti naslov svjetskog prvaka.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.