Warwick poziva na promjenu pravila koja su uveli Vettel i Alonso

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 6 komentara

FIA-in sudac Derek Warwick poziva na brisanje određenih pravila koja su, po njegovom mišljenju, uvedena zbog lobiranja nekih vozača. Konkretno, Warwick smatra da su riječi nekih vozača, uključujući Sebastiana Vettela i Fernanda Alonsa, imale prevelik utjecaj po pitanju pravilnika i sada poziva na zdrav razum.

“Suci su FIA-ini suci, znaju pravila i moraju ih poštovati pa tako dijeliti vozačima kazne i slično. No, pokušavam razgovarati s vozačima jer mislim da su pravila trenutno napisana za one s vrha grida.”

“Na sastancima s Charlijem Whitingom riječ imaju vozači poput Vettela, Webbera dok je još bio tu, Alonsa, Buttona, svi ti iskusni dečki žele ono što je najbolje za njihove utrke. Oni guraju plave zastave, kazne za nepropuštanje vozača za cijeli krug i slično.”

“Moramo istupiti i pomoći začelju grida, čini mi se. Maknite plave zastave, uklonite sve te kazne. Idemo se vratiti na teže, grublje utrkivanje.”

Koliko god okolišao, Warwick nije mogao da ne istakne Lewisa Hamiltona:

“Neka vozači sami smisle kako će proći zaostale vozače u sporijim bolidima. Ljudi će uživati još više u Formuli 1 ako odjednom nevjerojatni vozači poput Lewisa Hamiltona budu još više nevjerojatni ako budu morali pretjecati bez plavih zastava. To će vratiti ljude na Silverstone da gledaju VN Velike Britanije.”

Warwick kao sudac

Derek Warwick je jedinstven primjer u sportskom svijetu jer je vjerojatno jedini sudac u nekom profesionalnom sportskom događaju prije početka jasno istaknuo tko je njegov favorit.

Naime, na VN Malezije prošle sezone prije početka utrke je Martin Brundle za britanski Sky Sports prišao Warwicku dok su bili na gridu i upitao ga što očekuje na ovoj utrci, na što je Warwick odgovorio:

“Očigledno isto kao i ti, odnosno, pretpostavljam da želim isto kao i ti – da Lewis odjuri i pobijedi u ovoj utrci.”

Obzirom da se Warwick kao sudac osjeća dovoljno slobodan izjaviti takvo što, možda Formula 1 u ovom trenutku ima veće probleme od plavih zastava, i to unutar svoje strukture – lobiranja na puno višoj instanci od Vettelovog i Alonsovog i to s direktnim ishodima na prvenstvo. Treba podsjetiti da su na toj utrci suci (među kojima i Warwick) kaznili Nicu Rosberga s 10 sekundi dodatne kazne nakon utrke zbog sudara s Kimijem Raikkonenom.


Odgovor

6 komentara

  1. fjaka Prikaži

    odjednom svi imaju vizije kako učinit f1 zanimljivijom,
    sve mi ovo pari na predizborna obećanja u nas :D ali su i u f1 neki izbori uskoro?


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Svi žele opasnije utrkivanje jer to fanovi žele čuti, a jednom kad zasjednu na poziciju od moći pa im Whiting objasni da će im sjesti tužba za vrat ako se nekome išta dogodi, onda vozače žele u skafandere obući.


      0
      0

      0
  2. Crash667 Prikaži

    Od svih stvari koje bi se dale promjenit ova zvuci kao pucanj u prazno.. Jasno da se ekipa iza bori za pozicije i nekad izgube i oni dosta jer se moraju maknut na odredjenim dijelovima staze i tako ali uvijek ce se ici vise na ruku onima koji se bore za vise pozicije i ne cini mi se nekak fer da bi recimo jedan spomenuti Vettel moro trazit sansu gdje ce pretec tamo nekog u Sauberu koji je recimo pol kruga prije dobio svjeze ultra soft gume a Vettel se fura na 30 krugova starom softu ili neka slicna situacija..


    0
    0

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Englezi bili i ostali.


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    Eto treba Werleina i Ocona pitati šta i kako treba i dati im da vode sastanak sa Charlijem. Gluposi priča.


    0
    0

    0
  5. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Nek se on drži dalje od F1…F1 treba nepristrane suce.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.