Vergne: Moja najveća prepreka bio je Red Bull

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

2008. godine mladi Francuz Jean-Eric Vergne postao je član Red Bullove juniorske škole. Dio njihovog programa ostao je do kraja 2014. godine, a u tom periodu odradio je 58 utrka za Toro Rosso. No, nakon što je Sebastian Vettel otišao u Ferrari, promociju u Red Bull je dobio Daniil Kvyat koji je godinu ranije završio iza Vergnea, i to s bodovnim omjerom 22-8 u korist Francuza.

Vergne je trenutno u Formuli E, a od dolaska je vozio za Andretti, DS Virgin i Techeetah. Što se tiče Formule 1, obavljao je ulogu testnog vozača za Ferrari, ali trenutno nije poznato hoće li tamo biti i iduće godine, obzirom da je objavljeno kako im dolazi Antonio Giovinazzi, viceprvak iz GP2 serije prošle sezone.

“Prilično je smiješno jer je moja najveća prepreka bio Red Bull jer nisam imao menadžera kad sam otišao iz Formule 1. Kada sve ide dobro s Red Bullom onda je sve super, ali kad ne ide – nemate gdje otići. Ja sam bio sretan i uspio sam se snaći na kraju. Red Bull me je doveo u Formulu 1, ali je isto tako spriječio da nastavim biti tamo.”

“Uvijek je vrlo komplicirano. Srećom, moja obitelj nikad nije morala potrošiti puno novca. Ipak, znao sam da će prelazak iz kartinga u Formulu Renault 2.0 koštati barem 500.000 dolara da budem u dobroj ekipi. Možete proći i jeftinije, ali nećete osvojiti naslov, a to je uvijek cilj.”

“Odlučio sam umjesto Formule 2.0 otići u Francusku Formulu Campus, što je sada Francuska FIA F4. Pomogla mi je francuska motorsport federacija i pobijedio sam u toj seriji. Bila je dobra sezona s puno pobjeda i to mi je dalo šansu da se natječem u Red Bullovom testnom programu gdje je bilo 20 vozača.”

“Bio sam najbolji zajedno s Danielom Ricciardom, a od tada me je Red Bull uvijek podupirao pa sam morao tek tu i tamo pronaći pokojeg sponzora. Bio sam sretan s Red Bullom jer su upravljali mojom karijerom i uvijek su me postavljali u dobra prvenstva i dobre ekipe,” zaključuje Vergne.


Odgovor

2 komentara

  1. F1 2016 Prikaži

    Vozac koji je zasluzio voziti za rb, uostalom ricciardo nije bio nista bolji od njega dok su bili u tr


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.