Ecclestone: Samo promjena motora može zaustaviti Mercedes

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 8 komentara

Iako se konkurenti nadaju da bi velika promjena tehničkog pravilnika mogla zaustaviti dominaciju Mercedesa, Bernie Ecclestone je uvjeren da će se to dogoditi tek kad se iz Formule 1 izbace hibridne pogonske jedinice.

Većina novih pravila se odnosi na aerodinamiku, a upravo tu Red Bull vidi svoju šansu. No, Ecclestone nije optimističan i vidi nastavak najveće dominacije u povijesti ovog sporta:

“Red Bull vjeruje da može pobijediti Mercedes s boljom aerodinamikom. Međutim, ja nisam tako siguran. Mercedesova prednost po pitanju motora je još uvijek velika. Zbog toga moramo što prije uvesti nove motore.”

“Nije važno kakvi će biti. Važno je da ne budu hibridi.”

“Jean Todt [FIA-in predsjednik] misli da je to duh današnjeg vremena, i to možda jest istina za cestovne automobile. Ali u Formuli 1 ljudi žele vidjeti nešto posebno. Žele glasne, moćne motore koje ukrotiti mogu samo najbolji vozači na svijetu.”

Nastavio je u svom stilu:

“Nećete staviti ortopedske cipele na nogometaša samo zato što su popularne u svakodnevnom životu, zar ne?”

Ovo nije prvi put da je 86-godišnji Ecclestone otvorio paljbu prema pravilniku.

“Sva pravila se moraju promijeniti. Prekomplicirana su. Mi smo u biznisu zabave. Kako ćemo zabaviti ljude ako uopće ne razumiju što se događa? Čak ni vozač više ne zna što može, a što ne može napraviti na stazi.”

“Ponekad mislim da u pravilniku samo piše – nemojte se utrkivati. Pustite ih da se dotaknu tu i tamo, što sad? Neka vozači sami to rješavaju.”


Odgovor

8 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    ….ko’ je ono govorio, KREPAJ BERNI?
    Ljudi, ovaj “stari prdonja” je jedino što će nam falit u F1 kad njega ne bude.. a vi recite što hoćete.


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Uveli V6 da F1 ne propadne..sad bi ga trebalo maknuti jer su skuzili da to ipak nije za F1!! hahah neznam jel to neka opasna zajebenc… zavladala u svijetu F1..hahah Drago mi je da Benie ako ništa drugo bar javno priča o tom problemu..da je vratiti vrijeme zanima me dali bi Ferrari uložio onaj svoj Veto!!!!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.