F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

U prošloj sezoni samo su dvije ekipe ostvarile profit

Ante Vetma

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Od 11 ekipa koliko smo prošle sezone imali na gridu – pretpostavlja se da su samo dvije uspjele ostvariti profit, i to sudeći prema proračunu britanskog Autosporta.

Red Bull i Williams su sezonu završili s 5 milijuna britanskih funti u plusu, dok su sve ostale momčadi dobile povrat uloženog, odnosno mogu biti zadovoljne pozitivnom nulom.

Treba napomenuti da je godišnji budžet Red Bulla oko 215 milijuna funti, dok je Williams na oko 105. Zanimljiva je također pretpostavka da Mercedes kao dominantna sila u protekle tri sezone raspolaže s godišnjim budžetom od 265 milijuna funti (pogonske jedinice nisu uključene), a Ferrari je na 225 (također bez pogonskih jedinica).

Autosport je također izračunao koja ekipa je napravila najbolji posao u odnosu na uloženi novac i kao jasan pobjednik ističe se Force India, ispred Wlliamsa, Red Bulla i Toro Rossa.

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3337 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

3 komentara

  1. Brawn Gp Majki2111 Prikaži

    Još jedan dokaz da Red Bull jedna od najboljih tvrtka na svijetu. Zato-samo Red Bull.


    0

    0