Haryanto izgubio glavnog sponzora

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 10 komentara

Indonezijski vozač Rio Haryanto je izgubio svog glavnog sponzora što je drastično umanjilo njegove šanse za povratak u Formulu 1. Državna energetska firma Pertamina je objavila prekid suradnje, što je još jedan korak u rješavanju vozačke križaljke za iduću sezonu.

Nagađa se da je Valtteri Bottas sad već sigurno rješenje za Mercedes, a u Williams se vraća Felipe Massa. Novost je također da Pascal Wehrlein ide put Saubera. Manor još uvijek traži oba vozača.

“Ove godine Pertamina neće nastaviti svoje sudjelovanje u Formuli 1,” rekla je Wianda Pusponegoro, njihova glasnogovornica, također rekavši da nisu ispunili svoje obaveze do dogovorenog roka.

“Naravno da nam je jako žao zbog toga, ali već smo dali sve od sebe za Rija i Indoneziju,” rekla je.

Haryanto je prvi Indonezijski vozač u Formuli 1 i jedini iz Azije na gridu prošle sezone. On je u kratkoj poruci novinarima rekao da njegova pozicija trenutno još nije potvrđena i da se nada skorom rješenju tog pitanja.

“Ljudi u Formuli 1 su mišljenja kako je obavio dobar posao i da zaslužuje biti tamo,” rekao je Piers Hunnisett, njegov menadžer.

“Očito, htjeli smo se premjestiti u ekipu poput Saubera – to je bio plan, ali se sve malo usporilo,” kaže Hunnisett.

Haryanto je prošle godine odradio 12 utrka za Manor, prije nego ga je zamijenio Esteban Ocon.


Odgovor

10 komentara

  1. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Bojim se da ce jadan na kraju zapijevati Olivera: “…ako izgubim tebee, ja izgubit cu svee…”


    0
    0

    0
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Auuu…kako će F1 bez ovog talenta…joj.


    0
    0

    0
  3. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Ako ima talenta ima i mjesta ;)


    0
    0

    0
    • avalon Prikaži

      hm … kako su se stvari razvijale u F 1 talent automatski ne znači misto u kokpitu . npr i lauda je na početku karijere uzeja kredit da bi moga vozit . da je tada postoja neki forum virujem da bi ga gomila forumaša zbog tog poteza ismijavala , omalovažavala . ali gle vraga , taj vozač je na kraju osvojia 3 titule . kredit mu je bija nešto ka “štap” da uleti u neki kokpit . veliki postotak vozača je posjedova ili posjeduje talent ali nije sigurno da će vozit . primjer iz ne baš daleke prošlosti ( uvik se njega sitim ) … heidfeld , možda najpodcjenjeniji vozač novije F 1 je bija ogromni talent ( poosvaja sve živo u nižim kategorijama ) je na pola sezone 2011. dobija nogu od renaulta zbog bruna senne koji je donija kesu novčića , a nije napravija ništa . već sam ovde “upa” u disusiju o riu tvrdeći da on zapravo uopće nije bija loš .. a bija je i rookie . misec posli toga njegov tim kolega wehrlein je potvrdija moje mišljenje izjavivši “Sada možete vidjeti da je Rio zapravo bio jako dobar i da je imao dobre performanse. Mislim da su ga svi podcijenili i da su podcjenjivali ono što on može. Malo sam tužan zbog toga, bio je dobar momčadski kolega i radio je odličan posao,” nije ovo bilo iz kurtoazije jer rio je otiša , doša ocon pa pascal nije ima razloga nešto veličat ria ako to zaista tako nije bilo . bilo je talenata koji su otpadali …. npr alguersuari za kojega mislim da je bija talent , a neki koji nisu bili su opstajali ka npr max chilton koji i nije baš pokaza neki talent pa je ipak u F 1 bija 3 sezone . bilo je takvih primjera još ali …. da ne nabrajam .


      0
      0

      0
      • Pierre Gasly
        Perica9 Prikaži

        Sve na mjestu ;) Ali ako si ogroman talenat kao što je npr. Max , 99% je sigurno da imaš mjesto u nekoj momčadi , ali nemoj računati ekipe kao Manor ili Sauber.


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        a po čemu se vidi da je neko ogroman talent ? po krajnjem plasmanu , osvajanju bodova možda ? ajmo onda pogledat npr magnussena . momak je sa 22 uletija u McL ka rookie i na kraju završija 11. sa 55 bodova ka i 12. “veteran” F 1 kimi pa ? šta je bilo ? je li naša/ima misto u McL ili nekoj drugoj makar osrednjoj momčadi ? je kur , za rođendan je dobija odje*enicu iz McL . vidiš da ova tvoja “Ako ima talenta ima i mjesta” ne drži vodu … bar ne svaki put ;)


        0
        0

        0
  4. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    njegova majka potvrdila da ga nema u F1 sljedeće sezone.


    0
    0

    0
  5. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Da je Haryanto ponovo ušao u F1 to bi vjerojatno značilo da je Nasr ostao bez mjesta u F1, a to bi bilo puno veća šteta. Volio bih da Haryanto može izgurati Gutierreza, ali to je skoro pa nemoguće.


    0
    0

    0
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    Mislim da će sada malo rjeđe biti DOTD,


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.