Ocon: Mjesto u Force Indiji nosi dodatni pritisak

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Esteban Ocon kaže da je na njemu sada dodatni pritisak, obzirom da je odabran za mjesto u Force Indiji iduće godine.

Nakon što je Nico Hulkenberg još u listopadu obznanio kako će iduću sezonu provesti u Renaultu, Force India je krenula u potragu za novim vozačem koji bi bio timski kolega Sergiju Perezu. Naravno, u prvom redu tu su bili kandidati iz Manora – Esteban Ocon i Pascal Wehrlein koji su za njih već odradili test u Austriji 2015. godine.

Na kraju je Ocon dobio mjesto. Oduševljenje, ali i dodatan pritisak, kaže Francuz:

“Test u Austriji je jako pomogao, naravno. Da nisam to odradio mislim da me ne bi uopće uzeli u obzir. Htjeli su me, Force India me htjela. Taj test je najprije bio splet okolnosti, ali onda se ispostavilo kao jedna od ključnih stvari koja mi je osigurala ovo mjesto.”

“Bilo je dobro i imaju pozitivno iskustvo sa mnom. Mislim da sam odradio odličan test, zato su me htjeli dovesti u svoju ekipu. Bili smo na 2. mjestu na tom testu i zbog toga sam i osobno zadovoljan.”

Ocon je svjestan da je ispred njega puno posla ako želi biti konkurencija puno iskusnijem Perezu:

“Lijepo je vidjeti da vas žele, ali također postoji pritisak jer oni ramišljaju o velikim ciljevima. Misle i očekuju da ćete doći i odraditi odličan posao. Prema tome, moram jako raditi da bih to postigao, da bih isporučio ono što se od mene očekuje. Znam da je ispred mene puno posla.”


Odgovor

1 komentar

  1. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Što reći već sretno Oconu, nadam se da će ispuniti očekivanja, mjesto u Force Indiji umjesto Hulka nije mala stvar, pogotovo za momka sa manje od 10 utrka u F1. Vjerujem da je Force Indija nešto posebno vidjela u Oconu, pa ga je uzela pored Wehrleina. Meni osobno je Ocon draži vozač, ali jbg, rezultati su bili na Wehrleinovoj strani.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.