Renault će ići veoma agresivno s motorom za 2017.

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 4 komentara

Renaultov Cyril Abiteboul kaže da će Renault u novu sezonu ući s vrlo agresivnim pristupom po pitanju motora. Nakon što su se podosta mučili u prve dvije godine turbo hibrid ere, Renault je za 2016. uspio napraviti dobar iskorak te dostaviti snažan i pouzdan motor. Francuska kompanija ulaže velike nade u sljedeću godinu, budući da će pravila vrijediti minimalno do 2020.

“Moramo od početka krenuti veoma agresivno. Ako za par godina želimo ostvariti svoj plan onda ne smijemo odlagati stvari za kasnije. Moramo preuzeti određenu količinu rizika. Fokusirat ćemo se na pouzdanost novog koncepta – da, mogu potvridi da radimo na kompletno novom koncpetu. To znači da vjerojatno nećemo imati ogroman skok u performansama. To je zato jer želimo biti sigurni da će motor biti pouzdan te da će ova platforma biti odlična podloga za napredak kroz sljedeće tri ili četiri sezone. To je motor na kojem će se moći jako puno raditi. Imamo mnogo ideja i zamisli. No većina njih, koliko je meni poznato, nikad nisu viđene na stazi.”


Odgovor

4 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    ovo je rizik sad kad su se približili Ferrariju, ali dobro, njihov novac


    0
    0

    0
  2. mcl Prikaži

    Samo da ne prodju ko 2015.uglavnom mnogi se ostre za 2017 Ferrari i Mclaren za sada skromni u najavama bice svakako interesantno


    0
    0

    0
  3. Bernie Ecclestone
    Ferrari1345 Prikaži

    A drugi timovi ce ici agresivno sa njihovim imenima (Tag Heuer…) :mrgreen:


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.