Honda želi još jednu ekipu 2018. godine

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Iz Honde poručuju da do svibnja iduće godine moraju znati hoće li opskrbljivati još jednu ekipu svojim motorima 2018. godine. Japanski proizvođač zainteresiran je proširiti fond momčadi s kojima surađuje, a svoj prostor u Milton Keynesu su povećali upravo iz tog razloga.

Zajedno s novim tehničkim pravilnikom koji na snagu stupa od iduće sezone, stiže i pravilo koje proizvođače pogonskih jedinica obvezuje oko isporučivanja jedinica za one momčadi koje ne uspiju sklopiti dogovor. Honda trenutno surađuje samo s McLarenom, a oni bi bili prvi koji bi pružili pomoć u takvoj situaciji da nekom bude potreban motor.

11 ekipa za iduću godinu ima riješeno to pitanje, ali Autosport izvještava da ćemo godinu kasnije imati barem jednu ekipu koja će biti sklona prelasku na Hondu.

Yusuke Hasegawa kaže da plan mora biti jasan do VN Monaka iduće godine.

“Tada su Red Bull i Toro Rosso ove godine objavili da će koristiti Renault, to je posljednji rok do kojeg moramo znati s kim ćemo surađivati. Ali, što prije to bolje.”

Hasegawa kaže da bi početkom sezone trebalo održati detaljne razgovore, a obzirom na to da su ove godine vidno poboljšali svoj paket – interes je porastao.

“Trenutno nema konkretnih pregovora, ali smo imali neformalno zanimanje za naše motore. Jako su ljubazni što pokazuju taj interes.”

“Mercedesovi kupci nemaju veliku želju prijeći na Hondu. Moramo dokazati da smo napravili pristojan korak unaprijed. Dotad – mislim da neće pokazati konkretan interes.”

Na upit bi li još jedna ekipa pomogla u razvoju motora, Hasegawa kaže:

“Imamo i određene troškove, jasno. Ali, očigledno je da bi veća količina informacija pomogla da uočimo probleme.”


Odgovor

1 komentar

  1. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Zašto Sauber ne bi prešao na Hondu? Honda im da popust na motore, ubace nekog talentovanog Japanca ili nekog mladog Hondinog vozača.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.