Abiteboul predviđa iznenađenja za 2017.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 6 komentara

Renaultov Cyril Abiteboul predviđa da će novi tehnički pravilnik donijeti nekoliko iznenađenja iduće sezone na prvoj utrci u Melbourneu.

Nakon tri godine potpune dominacije Mercedesovih bolida – Formula 1 se nada da će ova revolucija protresti grid i povećati zanimljivost utrkivanja. Abiteboul vjeruje da će to itekako biti ostvareno:

“Zaista se radujemo utrkivanju iduće godine jer će pravilnik donijeti iznenađenja.”

“Nitko ne zna što će se dogoditi i mislim da trebamo prilagoditi naše sudove prema sportu i viziju sporta, te pričekati prvu utrku u Australiji.”

Abiteboul je dodao da ova sezona nije bila briljantna za njegovu ekipu i s oduševljenjem se okrenuo idućoj godini. Francuska momčad je završila deveta u konstruktorskom poretku sa samo 8 bodova, a iza njih su bili Sauber i Manor.

Frederic Vasseur nije bio toliko optimističan u svojoj izjavi:

“Ne vjerujem da će ova promjena pravilnika biti neka velika prednost za nas jer će pogodovati ekipama koje su dobro etablirane u sustavu. Oni imaju strukturu i ljudstvo koje može reagirati na ovakve stvari. Mi smo još u procesu izgradnje ekipe.”


Odgovor

6 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Ja mislim da se grid baš i neće previše izmiješati. RedBull i Mercedes će biti klasa za sebe, McLaren će vjerovatno napraviti najveći iskorak (ovaj aeropaket je planiran prema njihovom prototipu) i konkurisati za 3. i 4. mjesto u konstruktorskom poretku s Ferrarijem. Williams će biti zanimljiv s obzirom da dolazak Paddyja Lowea, no on već dolazi kasno za iduću sezonu. Iskreno se nadam da Force India neće pasti nakon sjajne sezone, mada znamo da im aerodinamika nije strašno jaka strana ali vjerujem u njihov tradicionalni sezonski napredak. Toro Rosso dobija konačno iste motore kao RedBull, pa očekujem da će složiti solidnu šasiju i da će Sainz zapapriti vodećima u nekoliko prilika.


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Mislim da bi ovolika količina downforcea mogla dovesti do toga da imamo neke (lošije) bolide koji će biti specifično dobri na brzim stazama. Jer kako kažu, biće puno sporiji na pravcu nego ove godine. Tako bi na primjer Manor mogao biti jak na Monzi, kao što je nekad Force India bila. Mislim da će neki ipak napraviti kompromis sa downforceom, jer nikome ne odgovara da budu previše spori na pravcu.

    Neko je izjavljivao da će bolidi biti zastrašujući za voziti. Tako da bi mogli napokon dobiti bolide koje neće baš svako smjeti voziti do maksimuma. Tada bi moglo biti nešto i do vozača, a jačina bolida bi igrala manju ulogu. Mislim, džaba nekome bolji bolid za pola sekunde (u idealnim uslovima) ako nema vozača koji će ga smjeti voziti na maksimumu.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.