Hamilton o usporavanju: Nisam učinio ništa opasno

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 3 min 13 komentara

Lewis Hamilton

Pobjeda na VN Abu Dhabija Lewisu Hamiltonu nije donijela četvrti naslov svjetskog prvaka budući da je na titulu utjecao i rezultat Nice Rosberga koji je uoči današnje utrke imao prednost od 12 bodova. Britanac je danas vozio sporije nego inače kako bi se iza leđa njegovog timskog kolege našao barem još jedan bolid, te mu tako pomogao u borbi za naslov svjetskog prvaka. Međutim, njegova je momčad nekoliko puta tražila da Lewis podigne svoj tempo.

No, u jednom trenutku je odgovorio svom pitwallu rekavši da trenutno gubi svjetsko prvenstvo pa nije zabrinut hoće li dobiti ili izgubiti ovu utrku. Rosberg je na kraju završio drugi te je osvojio naslov zahvaljujući prednosti od pet bodova u odnosu na Hamiltona.

Iako nije poslušao svoju momčad, trostruki svjetski prvak smatra da nije učinio ništa loše.

“Mislim da nisam učinio ništa opasno ili nekorektno. Borili smo se za prvenstvo, bio sam u vodstvu i kontrolirao sam tempo. To je po pravilima.”

“Ne znam zašto nas jednostavno nisu pustili da se utrkujemo. Ni u jednom trenutku nisam mislio da ću izgubiti utrku. Nadao sam se da će se Vettel približiti, ali njegove gume su popuštale prema kraju, a Nico je vozio dobro i nije radio greške.”

“Vama je možda izgledalo žestoko, ali ne i meni. Što se tiče mene, u situaciji sam gdje je puno bodova izgubljeno tijekom sezone. Borio sam se i općenito nikada nisam pokušao učiniti nešto što bi naštetilo momčadi ili brendu.”

“Osvojili smo konstruktorski naslov pa se danas sve svodilo na borbu između Nice i mene. Kako god, momčad je smatrala da su unatoč tome trebali davati komentare. Razgovarat ćemo o tome kasnije.”

Lewis je iskoristio priliku da pohvali svog timskog kolegu koji je ove sezone napravio odličan posao.

“Ja sam napravio sve što sam mogao. Nico je očigledno imao veoma čistu godinu bez ikakvih pravih problema da budem iskren. To je razlog zašto se sada nalazimo na ovoj poziciji.”

“Napravio je fantastičan posao, čestitam mu. Odličan je osjećaj osvojiti prvenstvo.”

Lowe ne vidi problem

Mercedesov tehnički direktor Paddy Lowe je u jednom trenutku Hamiltonu preko radija javio da ubrza nakon što je Vettel na supermekanim gumama radio odlična vremena, na što se Lewis oglušio. No, Lowe ne vidi problem.

“To je ono što Formulu 1 čini uzbudljivom, tako smo sačinjeni da imamo neizbježne konflikte između onoga što momčad želi i onoga što dva vozača žele. To su timski igrači, ali na kraju svatko od njih želi pobijediti. Prioritet je bila pobjeda i nije nam se svidio crveni bolid koji dolazi velikom brzinom”, rekao je Lowe.

“Jako sam sretan zbog Nice jer ima 23 pobjede, najviše od svih vozača koji nisu osvojili prvenstvo. Odlično je što je i on postao dio te rijetke i posebne kategorije.”

“Za mene se ne radi samo o osvajanju utrka, već i o držanju energije, predanosti i živaca kroz cijelu sezonu, a vrhunac je bila ova utrka ovdje. Sve se svelo na završni obračun. Izdržao je pod pritiskom danas, to je karakteristika pravog svjetskog prvaka.”


Odgovor

13 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Normalno da nisi. Sam Rosberg je 2014 izjavio da ako bude morao usporavati Hamiltona da ce to i uciniti. Tako da ne vidim nista sporno u ovome.


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Istina. Nije fer ali svatko bi na njegovom mjestu isto ucinio. Ali, trebao je sutati a ne govoriti dane prije utrke kako nedto tako nece uciniti. Samo zbog toga je ispao s..ak


      0
      0

      0
      • mcl Prikaži

        Ne vidim bas nikakav problem sto je Hamilton pricao jedno a radio drugo .Mozda je samo skrivao svoje planove ili je po tebi mozda trebao da kaze kad ce tacno da usporava Rozberga.
        Kao sto reko cestitam Rozbergu ali po meni maestralna voznja Hamiltona ali na njegovu nesrecu konkurencija Mercedesima truba


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        To što je pričao jedno a radio drugo samo govori o njemu


        0
        0

        0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Pa Rosberg je samo za pobjedu znao razbiti Hama (austria 2016) tako da usporavanje nije nista….u povijesti f1 bilo je puno gorih stvari kao npr razbijanja u posljednjim utrkama itd tako da je ovo sasvim normalno…..pa to je najmanje sto je i mogao ucinit za osvajanje naslova,no Rosberg je ,ne mogu nista reci, zasluzeno osvojio.


    0
    0

    0
  3. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Predstava za kraj.
    Prvenstvo je davno dogovoreno.
    Rosberg je nagrađen za godine vrijednog rada.
    Čestitke Niki, svakako.


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Ako vjeruješ u ovo što pišeš onda pratiš pogrešan sport. A moguće da ti je Zrinka K omiljeni novinar a Pernar spasitelj Hrvatske


      0
      0

      0
      • Nigel Mansell
        The Simpsons Prikaži

        Apsolutno mislim da je Rosbergov naslov dogovoren u Mercedesu. I to prije sezone.
        Koja Zrinka? Pernara sam slušao, dvorska luda. ;)
        F1 je odavno prerastao u cirkus a sporta ima samo u “tragovima”.
        Naštimati Rosbergu naslov u dominantnom bolidu gdje mu je jedina prijetnja njegov momčadski kolega je dječija igra.
        Puno kompleksnije stvati se namještaju.


        0
        0

        0
  4. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Cinjenica je da niko ne moze uzet 1-2 poziciju Mercedesu, no kako su startali tako bi i zavrsili utrku. Hamilton jedino ima sanse ako se druga ekipa (Ferrari i RBR) priblizi, pa da malo poremeti planove Rosberg-u, ali to se nije desilo.

    Ruku u vatru dajem da ga je Vettel mogao preci, pogotovo onda kad je ekipa iz Mercedesa javila Rosberg-u da mu i 3 pozicija odgovara.

    Meni je drago da se je ovako sve zavrsilo. Bila bi steta upropastit nekom sanse za titulu, Max je tu malo mogao uprljati prste, usporavao je dosta Rosberga, cak je jedan od Rosberg-ovih inzenjera izjavio za BBC da RBR s namjerom malo duze drzi Max-a. (Trash talk od nervoze i to ne treba uzimat previse za ozbiljno)

    Kako god ne treba krivit Hamiltona, nije ucinio nista lose, mozda s moralnog nekog stanista nije fer ogra, ali drugih karata nije imao.


    0
    0

    0
  5. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Po meni sve čisto kod Hamiltonovog usporavanja, čovjek je napravio još jedino što mu je preostalo i očekivao da će mu neko od vozača iza pomoči, mislim da je Ham prvi puta poželio da su Red Bull i Ferrari brži nego što su bili.


    0
    0

    0
  6. Nando
    Matek14 Prikaži

    hamilton je napravio 99% onog što je mogao u današnjoj utrci i nije to ništa nekorektno bilo.. ja da sam na njegovom mjestu, učinio bi još ovih 1%, a to je da bi rosberga natjerao da u drs zoni mora krenut u napad, a onda na kočenju pokušao obraniti mjesto ili jednostavno pustiti rosberga ispred.. u izravnim obračunima se gubi dosta vremena, onaj koji bi nakon tog kočenja izašao kao poraženi bi bio pod izravnim napadom maxa i seba u drugoj drs zoni..
    al načelno to je teško baš naštimati da ispadne kako treba (mogućnost sudara u dvoboju ham-ros je valjda sigurna oklada), tako da čestitke hamiltonu na dobroj taktici i vožnji, čestitke rosbergu na dobroj sezoni i naslovu.. iskoristio je hamiltonove loše vožnje s početka sezone,a na kraju je kontrolirao štetu i danas, mudro odvozio..


    0
    0

    0
  7. Mclaren
    KERS Prikaži

    Ako si Rosberga toliko usporio šta te nije prestigao..priči kraj.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.