Kanada potvrđena za sljedeću sezonu

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 2 komentara

Start VN Kanade

Lijepe vijesti dolaze nam iz Kanade. Čelnici staze u Montrealu očito su postigli dogovor s Bernijem, pa ćemo tako u kalendaru i dalje imati VN Kanade, jednu od omiljenijih staza, kako među vozačima, tako i među ljubiteljima F1. Gradonačelnik Montreala, Denis Coderre, potvrdio je putem Twittera da će utrke biti sljedeće godine. To znači da ćemo 2017. svjedočiti 50. velikoj nagradi u Kanadi, broj koji su postigle malobrojne zemlje.

Na ruku organizatorima svakako ide činjenica da će sljedeće godine za Williams voziti mlada kanadska nada, Lance Stroll, koji će biti najmlađi vozač u Formuli 1. Trenutno je to Max Verstappen. Mladi Kanađanin ulazi u Formulu 1 kao aktualni prvak europse Formule 3, u kojoj je osvojio prvenstvo s 14 pobjeda i 187 bodova više od drugoplasiranog.

Za 2017. godinu trenutno je potvrđeno 19 utrka, te se čeka rasplet situacije u Brazilu i Njemačkoj. Postoje neke naznake da bi Brazil mogao ostati, no Njemačka je manje vjerojatnija, budući da je Nurburgring u velikoj financijskoj krizi, a Hockenheim nema kapacitete za organizaciju utrke svaku godinu.

 


Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Aleluja..konacno neka dobra !!


    0
    0

    0
  2. Mercedes
    Mikalo Prikaži

    Pa vijest je vise nego dobra za nas i BE , a sto se tice celnika staze vjerovatno sada imaju gangrenu po dzepovima .


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.