07 Francuska – live chat
07 Francuska – live chat

Massa o odlasku iz F1, Schumacheru i Raikkonenu

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Massa o odlasku iz F1, Schumacheru i Raikkonenu

Marko Rakić

Felipe Massa, Brazil 2008.

Felipe Massa, Brazil 2008.

Felipeu Massi preostala je samo jedna utrka do kraja sezone i bogate F1 karijere, koju će završiti 250. utrkom. Prošlog se tjedna oprostio sa svojim domaćinima u Brazilu, gdje je prošetao sa zastavom na leđima od zadnjeg zavoja do Williamsovog boksa. Hod je bio vrlo emotivan, a pljeskala je cijela tribina duž startno ciljne ravnine te mehaničari Mercedesa i Ferrarija. Na pitanje osjeća li se sretan ili tužan, Massa je za službenu F1 stranicu izjavio:

“Nešto između. Sretan sam odlukom koju sam donio, no strah me da bi mi neke stvari mogle nedostajati. No siguran sam da je odluka dobra, spreman sam za sljedeći korak u životu. Sigurno je da će mi neke stvari nedostajati, no također sam siguran da mi neke stvari neće nedostajati.”

“Borba u vožnji – to će mi nedostajati.”

“Kada se tako ukorijenite u svijetu natjecanja, onda to postaje kao nešto prirodno. Stoga će prestajanje u tom dijelu napraviti jednu određenu prazninu. Tu prazninu ću morati ispuniti nekim drugim stvarima.”

Osvrnuo se i na period u Ferrariju, gdje je vozio nasuprot trojice svjetskih prvaka. Na pitanje s kim je bio najbliži, odgovorio je:

“Michael. On je na mnogo načina bio majstor. Naravno da sam želio biti ispred njega, no gledao sam ga kao svog idola – nekoga kao “želim biti kao ti”. On je na mene vjerojatno gledao kao na malog čovjeka kojemu je želio pomoći. Taj timski odnos je bio veoma drugačiji od ostalih koje sam s timskim kolegama. Možda je to razlog zašto sam odluku o svojoj mirovini objavio upravo u Monzi.”

“Kimi je za Ferrari potpisao dvije godine prije nego je počeo voziti za njih, stoga je jedini način da ostanem u Ferrariju bio taj da Michael ode u mirovinu. To je i učinio u Monzi 2006. godine. On je vjerojatno bio umoran, a možda je pomislio “Felipe radi dobar posao, neka on ostane u momčadi”. Ne znam je li to točno tako bilo. No, ja znam da sam zbog toga objavio da odlazim u mirovinu u Monzi 2016. – 10 godina poslije.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1197 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj