U Sauber dolazi Audijev Jorg Zander

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 1 komentara

Jorg Zander

Jorg Zander

Britanski Autosport izvještava da će momčad Sauber uskoro imati veliko ime u svojim redovima. Jorg Zander nedavno je ostao bez posla nakon što se Audi odlučio povući iz WEC-a, te će budućnost potražiti u Formuli 1.

52-godišnjak je već radio u F1, i to s Toyotom, BAR-om, Hondom, Williamsom i Brawnom. Također je proveo godinu dana Hinwillu s BMW Sauberom na poziciji glavnog dizajnera, a nadređeni mu je tada bio Willy Rampf.

Zander je otišao 2009. godine i posljednji put kad je bio u kombinacijama za povratak bila je 2011. godina i tada je razgovarao s HRT-om. Dogovor tada nije bio ostvaren. Pridružio se Audi Sportu 2015. godine na poziciji tehničkog direktora, a sada bi trebao otići natragu Hinwil u ulozi tehničkog direktora u Sauberu.

On je jedno od nekoliko novih imena koje Sauber kupuje nakon što su novi vlasnici (Longbow Finance) došli u momčad. Bivša strateška stručnjakinja iz Ferrarija Ruth Buscombe se pridružila u rujnu, a prije nje su došli i Nicolas Hennel de Beaupreau i Xevi Pujolar.


Odgovor

1 komentar

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    I dr. Urllich ide u penziju. Tuzno.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.